Χατζηδάκης: ξεκινούν πάλι τον Απρίλιο όλοι οι «παγωμένοι» αυτοκινητόδρομοι!

Μέχρι Πάτρα η Ολυμπία Οδός και μέχρι Τρίκαλα ο Ε-65, κανονικά Ιονία Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Την επανεκκίνηση της κατασκευής των 4 μεγάλων αυτοκινητόδρομων (οι οποίοι είχαν παγώσει λόγω της οικονομικής κρίσης και των προβλημάτων χρηματοδότησης ) από τον ερχόμενο Απρίλιο ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομομών Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης.

Οι οδικοί άξονες στους οποίους θα ξεκινήσουν εκ νέου οι εργασίες κατασκευής τους είναι:

-Ολυμπία Οδός: (Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα)

-Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ( Ράχες Φθιώτιδας-Κλειδί Ημαθίας)

-Κεντρική Οδός Ε-65 ( Λαμία-Καρδίτσα-Τρίκαλα-Εγνατία και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια–Ράχες)

-Ιόνια Οδός ( Αντίρριο-Ιωάννινα και τμήμα ΠΑΘΕ Μεταμόρφωση Αττικής-Σκάρφεια Φθιώτιδας)

Ο 5ος μεγάλος αυτοκινητόδρομος, Αθήνα- Καλαμάτα με διακλάδωση προς Σπάρτη κατασκευάζεται ήδη, χωρίς τα μεγάλα προβλήματα των υπολοίπων.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαπραγμάτευση του με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε αυτοκινητοδρόμων και ξεκινά άμεσα το δεύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης με τις δανείστριες τράπεζες και την Κομισιόν, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα υπογραφούν νέες συμβάσεις. «Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε θετικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης. Το δεύτερο μέρος της διαπ��αγμάτευσης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στα τέλη του Φεβρουαρίου και εντός του Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου οι εργασίες κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων που είχαν «παγώσει».
Το αντικείμενο πάντως δύο αυτοκινητοδρόμων θα περικοπεί προσωρινά, για λόγους «τεχνικής φύσεως» όπως υποστήριξε ο κ. Χατζηδάκης. Έτσι, η κατασκευή της «Ολυμπίας Οδού» θα συνεχισθεί προσωρινά μέχρι την Πάτρα και το υπόλοιπο προγραμματισμένο τμήμα του έργου, μέχρι Πάτρα - Τσακώνα, θα μετατεθεί για δύο-τρία χρόνια αργότερα. Αντίστοιχη λύση επελέγη και για τον αυτοκινητόδρομο Ε- 65 στην Κεντρική Ελλάδα, στο τμήμα Τρικάλων – Εγνατίας, το οποίο θα κατασκευασθεί τρία χρόνια αργότερα. Ο κ. Χατζηδάκης διαβεβαίωσε όμως ότι έστω και με καθυστέρηση όλοι οι αυτοκινητόδρομοι θα ολοκληρωθούν, σύμφωνα με τον αρχικό τους σχεδιασμό. Ανακοίνωσε επίσης ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η πολιτική για την καταβολή διοδίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top