Ε-ε-έρχεται η εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα!

Υπέρ της έγκρισης της καταβολής από το Eurogroup Γερμανία και Γαλλία

Ε-ε-έρχεται η εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα!
Διάχυτη είναι πλέον η εντύπωση ότι το Eurogroup θα ανάψει πράσινο φως κατά την αυριανή του συνεδρίαση για την εκταμίευση της δόσης του προγράμματος βοήθειας από την Ελλάδα, μετά τις πληροφορίες για το ίδιο ζήτημα από Γερμανία και Γαλλία.

Η γερμανική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της καταβολής της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, αναφέρεται σε επιστολή του γερμανικού υπουργείου οικονομικών, μεταδίδει το Reuters. Στην ίδια επιστολή, που αποστάλθηκε στο γερμανικό κοινοβούλιο, αναφέρεται ότι οι τροποποιήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα και η επιτυχημένη επαναγορά χρέους σημαίνει ότι τα επίπεδα βιωσιμότητας του χρέους είναι τέτοια, που "η Γερμανική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της καταβολής της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα".

Η επιχείρηση εξαγοράς από την Ελλάδα του χρέους της υπήρξε "ικανοποιητική" και θα πρέπει να επιτρέψει αύριο Πέμπτη στην ευρωζώνη να αποδεσμεύσει την οικονομική βοήθεια που έχει υποσχεθεί στην Αθήνα, δήλωσε σήμερα προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

"Τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά", "βρισκόμαστε πάνω στις ράγες και μέσα στο πλαίσιο αυτού που είχαμε προβλέψει", δήλωσε ο Μοσκοβισί την επομένη του τερματισμού αυτής της επιχείρησης.

"Έχω καλές ελπίδες ότι η αυριανή συζήτηση" μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης "θα επιτρέψει να αποδεσμεύσουμε τη βοήθεια για την Ελλάδα", πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top