Προκλητικοί οι υπάλληλοι της Βουλής: «μην τολμήσετε να πειράξετε τους μισθούς μας»

Απειλούν ότι θα παρεμποδίσουν την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου

Προκλητικοί οι υπάλληλοι της Βουλής:  «μην τολμήσετε να πειράξετε τους μισθούς μας»

Πρώτη ανάρτηση 16.36

Ο κακός χαμός έγινε σήμερα στον πρώτο όροφο της Βουλής, όταν οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου έμαθαν πως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει υπογράψει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς τους κατά 25% .

Οι προνομιούχοι υπάλληλοι της Βουλής, με τους 16 μισθούς που πολύ συχνά ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ και τα εξωφρενικά υψηλά εφάπαξ μέχρι πρόσφατα, άρχισαν μάλιστα να απειλούν θεούς και δαίμονες, καταφερόμενοι εναντίον του προέδρου του Κοινοβουλίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όπως και εναντίον της κυβέρνησης !

Οι υπάλληλοι αιφνιδιάστηκαν από αυτή την κίνηση, υποστηρίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να είναι οι μόνοι υπάλληλοι του ενιαίου μισθολογίου που έχουν επιπλέον μείωση στους μισθούς τους, παραβλέποντας βέβαια ότι οι δικές τους αμοιβές δεν συγκρίνονται με άλλες σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα…

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε στάση εργασίας μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, με αφορμή τις πληροφορίες ότι προωθείται με πράξη νομοθετικού περιεχόμενου η περικοπή των αποδοχών τους κατά 25% και η κατάργηση των υπερωριών.

Αύριο οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει την πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι προνομιούχοι υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι έχουν προκαλέσει κι άλλες φορές με την στάση τους (όπως όταν απείλησαν να κατεβάσουν τους διακόπτες κατά την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού!) απειλούν πλέον με απεργ��α την Παρασκευή, προκειμένου να μην κατατεθεί το φορολογικό νομοσχέδιο!

Σε επιστολή τους επίσης τα μέλη της (προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ) συνδικαλιστικής παράταξης των εργαζομένων της Βουλής «Εργαζόμενοι εν δράσει», αφού διαμαρτύρονται για τις περικοπές καταλήγουν: « Όπως κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, κρατάμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Πρέπει να τους σταματήσουμε και να τους σταματήσουμε τώρα. Κινητοποιούμαστε δυναμικά για να αποτρέψουμε την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου της τρόικα και κάθε άλλου νομοσχεδίου που καταβαραθρώνει το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού. Η συμμετοχή όλων μας σ’ αυτές τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι επιβεβλημένη».

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους κατηγορούν προηγουμένως τον Πρόεδρο της Βουλής ότι «σ’ αυτό το σήριαλ διαρκείας, σεναρίου πολιτικά διεστραμμένων και αδίστακτων εγκεφάλων, ο Πρόεδρος της Βουλής είναι τηλεθεατής».

​​​

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top