48% θα αυξηθεί η ΔΕΗ! Την ανικανότητα προέδρου και συνδικαλιστών θα πληρώσουν ΠΑΛΙ οι πολίτες!

Η κακοδιαχείριση οδηγεί στις ��εγαλύτερες αυξήσεις που έχουν γίνει ποτέ!

​Έως 48% οι αυξήσεις στο ρεύμα μέχρι τον Ιούνιο. Οι μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ – για τα οικιακά τιμολόγια - μέσα σε ένα χρόνο από την ίδρυση της ΔΕΗ μέχρι σήμερα... Οι οικογενειάρχες που άκουσαν την είδηση προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ, κάνοντας υπολογισμούς για το πόσα περισσότερα θα πληρώνουν πλέον. Κανείς δεν τα βγάζει εύκολα πέρα αυτή την δύσκολη περίοδο. Και αυτή η απόφαση της ΔΕΗ και του προέδρου της του κυρίου Ζερβού, έρχεται να βάλει ταφόπλακα στον οικογενειακό προϋπολογισμό εκατομμυρίων Ελλήνων.

Όλοι βεβαίως αναρωτιούνται πως σε μια περίοδο βαθειάς ύφεσης, με τα νοικοκυριά να στενάζουν, μια επιχείρηση ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ, όπως η ΔΕΗ ζητά συνεχώς αυξήσεις.

Η απάντηση είναι απλή και έχει τρείς προεκτάσεις που όλες τους είναι συνδεδεμένες με την θητεία του προέδρου της ΔΕΗ του Αρθούρου Ζερβού. Εδώ και τρία χρόνια λοιπόν στο εσωτερικό των κεντρικών υπηρεσιών της επιχείρησης ηλεκτρισμού, εργαζόμενοι και στελέχη κάνουν λόγο για συνεχή και αλόγιστη κακοδιαχείριση από τον πρόεδρο και το Δ.Σ με αποτέλεσμα τα κέρδη μετά φόρων να συρρικνώνονται συνεχώς. Από την άλλη οι ψίθυροι και οι φήμες για διορισμούς φίλων και συγγενών έγιναν πραγματικότητα, καθώς σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στην καρδιά της γραμμής παραγωγής της ΔΕΗ, την Πτολεμαΐδα, ξήλωσε όλη την ιεραρχία των διευθυντών οι οποίοι είχαν εμπειρία και γνώση του αντικειμένου για να τοποθετηθεί προσφιλές και κοντινό γυναικείο πρόσωπο.

Όλα αυτά – και πολλά άλλα που ακούγονται πίσω από τους τοίχους των γραφείων της ΔΕΗ - έχουν σαν αποτέλεσμα να γιγαντώνεται η κακοδιαχείριση με τα γνωστά αποτελέσματα.

Δεύτερο σημείο που αφορά βεβαίως και πάλι τον πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο κύριο Ζερβό είναι η έλλειψη σχεδιασμού, επενδυτικών σχεδίων και εκσυγχρονισμού των γραμμών παραγωγής των εργοστασίων της ΔΕΗ. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες και δημοσιεύματα ακόμη και για την κακή συντήρηση των εν λειτουργία εργοστασίων της επιχείρησης με αποτέλεσμα πολλές φορές να βγαίνουν εκτός παραγωγής, να μειώνεται το παραγόμενο ρεύμα και φυσικά τα κέρδη της εταιρίας. Είναι χαρακτηριστικό της νοοτροπίας ή της άγνοιας για το πώς διοικείς μια εταιρία, το γεγονός πως όταν ανέλαβε την ΔΕΗ το 2009 παρέλαβ�� ΕΤΟΙΜΑ, ένα επιχειρησιακό πλάνο 5ετίας και ένα στρατηγικό σχέδιο 10ετίας, τα οποία ποτέ δεν ολοκλήρωσε. Άγνωστο γιατί.

Ένα τρίτο σημείο που επεξηγεί γιατί η ΔΕΗ οδηγείται στον γκρεμό και γιατί πρέπει να πληρώσουν την νύφη ξανά οι καταναλωτές, είναι η στενή σχέση του προέδρου με τους συνδικαλιστές της εταιρίας και ειδικότερα με τον κύριο Φωτόπουλο. Ενισχύεται από το γεγονός ότι ο πρόεδρος αντιτάσσεται σθεναρά στην πώληση της ΔΕΗ κάτι που θα οδηγήσει όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο σε μείωση των τιμών εξαιτίας του ανταγωνισμού. Αντιθέτως συμφωνεί με τον απαρχαιωμένο κρατισμό της εταιρίας – όπως φυσικά και η ΓΕΝΟΠ με τον Φωτόπουλο – για να μην χαθούν προνόμια δεκαετιών, τα οποία όμως απολαμβάνουν κυρίως οι συνδικαλιστές. Και γι αυτό κάνουν ότι είναι δυνατόν ώστε να μην πωληθεί η ΔΕΗ, προκαλώντας όμως τα αντίθετα αποτελέσματα: διαλύουν την εταιρία, απομειώνουν την αξία της, εκθέτουν τους χιλιάδες σοβαρούς υπαλλήλους της και το κυριότερο, βάζουν την θηλιά στον ελληνικό λαό, μέσα από τις υπέρογκες αυξήσεις..
​​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top