Ο Άγιος Βασίλης θα φέρει και… απελευθέρωση των διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία!

Κατάθεση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης ετοιμάζει το Υπ.Ανάπτυξης

Σε πλήρη απελευθέρωση των διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία, αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του χρόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, θα αφήσει ελεύθερη τη διαμόρφωση των τιμών των διδάκτρων στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, με τη κατάθεση στη Βουλή, σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Ο λόγος;

Όπως υποστηρίζουν παράγοντες του υπουργείου, τα τελευταία 2 χρόνια της ύφεσης, διαπιστώθηκε ότι οι επιχειρηματίες των ιδιωτικών σχολείων, προχώρησαν μεν σε μειώσεις τιμών, ή παροχές δωρεάν υπηρεσιών, χωρίς όμως αυτές οι εκπτώσεις, να «περάσουν» στους επίσημους τιμοκαταλόγους, που στέλνονται στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες έχουν δεσμευτεί έναντι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, με την απελευθέρωση των διδάκτρων, να μετακυλήσουν τις μειώσεις στους επίσημους καταλόγους.

Σημειώνεται πως τα 3 τελευταία χρόνια τα δίδακτρα έχουν «παγώσει» με νομοθετικές παρεμβάσεις, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Βίντεο star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top