«Κόσκινο» ΔΝΤ στο φορολογικό: τι ζητούν οι δανειστές

Το παίρνει μαζί του στο Eurogroup ο Στουρνάρας – την Παρασκευή στη Βουλή

«Κόσκινο» ΔΝΤ στο φορολογικό: τι ζητούν οι δανειστές

Βέτο στο φορολογικό νομοσχέδιο άσκησε το ΔΝΤ, ζητώντας αλλαγές στη φορολογία όσων έχουν εισοδήματα πάνω από 25.000 ευρώ τον χρόνο, αλλά και των αγροτών! Ο Γιάννης Στουρνάρας παίρνει το νομοσχέδιο παραμάσχαλα και πάει σήμερα στις Βρυξέλλες, ενώ θα κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή.

Αν και η τρόικα υπέβαλε τις παρατηρήσεις της για το φορολογικό στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup το απόγευμα της Τρίτης, πληροφορίες αναφέρουν πως η Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να το πάρει μαζί του στις Βρυξέλλες για να το παρουσιάσει στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, οι δανειστές μας θεωρούν πως το φορολογικό περιέχει μόνο μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα και ζητούν ριζική και διαρθρωτικού χαρακτήρα μεταρρύθμιση.

«Αγκάθια» αποτελούν:

- η κλίμακα φορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων, που χρίζει εξομάλυνσης.
Οι προωθούμενες ρυθμίσεις προβλέπουν συντελεστή 21% για τα πρώτα 25.000 ευρώ, 36% για τα επόμενα 15.000 και 40% για ποσά άνω των 40.000 ευρώ. Η τρόικα φέρεται να ζητά αλλαγή των ποσοστών και επιβολή του ανώτατου συντελεστή για εισόδημα άνω των 43.000 ευρώ.

- η φορολόγηση κεφαλαίου (κληρονομιές, μεταβιβάσεις), όπου ζητείται ενιαία αντιμετώπιση με εξαίρεση την φορολογία καταθέσεων και ακινήτων.

- η φορολόγηση των αγροτών βάσει βιβλίων από το 2014. Οι δανειστές φέρεται να ζητούν εφαρμογή του νέου κανόνα από το 2013, αλλά και εφαρμογή του νέου μέτρου και για τα χαμηλά εισοδήματα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top