Πλουσιότερος πολιτικός ο Βενιζέλος, πλουσιότερη πολιτικός η Ντόρα!

Φτωχότερη η... Παπαρήγα!

​Αναρτήθηκαν σήμερα στο site της Βουλής, τα «Πόθεν Έσχες» των πολιτικών και όπως ήταν φυσικό το ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι πλουσιότεροι και… οι φτωχότεροι της Βουλής!

Στην πρώτη κατηγορία, εκείνων δηλαδή που «φυσάνε τον παρά» ανήκει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που μπορεί να ξεκίνησε από μια φτωχογειτονιά των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης κατάφερε ωστόσο να γίνει ο πιο πλούσιος του ελληνικού Κοινοβουλίου, έτσι όπως μαρτυρούν τα πόθεν έσχες!

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr o Eυάγγελο�� Βενιζέλος δηλώνει εισόδημα (σύνολο) 161.925 ευρώ, έχει στην κατοχή του 27οικόπεδα και σπίτια σε Θεσ/νίκη, Αττική, Χαλκιδική, Καρδίτσα και 2 αυτοκίνητα.

Όσο για τις καταθέσεις του προέδρου του Πασοκ…. Αυτές αγγίζουν τα 2.155.811 ευρώ! Παράλληλα ο κ.Βενιζέλος έχει 55.803 μετοχές, και 68.894 λίρες Αγγλίας σε 27 τραπεζικούς λογαριασμούς!!!

Στην ίδια κατηγορία, αυτή δηλαδή των... πλουσιότερων ανήκει και η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κα Ντόρα Μπακογιάννη.

Τα εισοδήματα της κας Μπακογιάννη, από κοινού με το σύζυγό της Ι.Κούβελου, ανέρχονται σε 323.838 ευρώ.

Το ζεύγος διαθέτει επίσης 26 ακίνητα, ενώ οι καταθέσεις τους συνολικά, σε τράπεζες του εσωτερικού και του εξωτερικού, αγγίζουν τα 2.941.048 ευρώ.

Διαθέτουν επίσης αρκετά μεγάλο χαρτοφυλάκιο με μετοχές και ομόλογα καθώς και 2 αυτοκίνητα 3311 κυβικών και 1749 κυβικών.
Σημειώνεται πως στη δήλωση πόθεν έσχες δεν εμφανίζεται το 1.000.000 ευρώ του κ. Κούβελου, για τη μη δήλωση του οποίου απαλλάχθηκε και από την Δικαιοσύνη, αφού σύμφωνα με συνεργάτες της βουλευτού η κίνηση του συγκεκριμένου ποσού έγινε το 2011, ενώ αυτά τα πόθεν έσχες αφορούν τη ��ρήση του 2010.
Στην δεύτερη κατηγορία, αυτή δηλαδή των φτωχών πλην… τίμιων πολιτικών ανήκει ηΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σύμφωνα με το Πόθεν Έσχες της, καθώς δηλών��ι εισόδημα (σύνολο) 119.541 ευρώ, καταθέσεις 832 ευρώ και 1 μόνο ακίνητο στην Αττική!!!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top