Εντολή Στουρνάρα στη ΔΕΗ: Να εισπράττετε κανονικά το χαράτσι!

Παίρνει την ευθύνη πάνω του ο ΥΠΟΙΚ και καταφεύγει στον Άρειο Πάγο

Εντολή Στουρνάρα στη ΔΕΗ: Να εισπράττετε κανονικά το χαράτσι!

​Το είπε και το έκανε ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας όσον αφορά το χαράτσι της ΔΕΗ! Με επιστολή του προς τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ο υπουργός οικονομικών καλεί τη ΔΕΗ να συνεχίσει για λόγους δημοσίου συμφέροντος να εισπράττει το ΕΕΤΗΔΕ, παρά τη δικαστική απόφαση που επιβάλλει στην εταιρεία το α��τίθετο.

Με την επιστολή αυτή ο κ. Στουρνάρας, επί της ουσίας αναλαμβάνει ως ΥΠΟΙΚ την ευθύνη –εάν και εφόσον μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο– της μη εφαρμογής της δικαστικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο έκρινε παράνομη την είσπραξη του λεγόμενου "χαρατσιού" μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ .

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, σήμερα προγραμματίζεται να κατατεθεί αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Πρωτοδικείου στον Άρειο Πάγο, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ότι θα κάνει ο κ.Στουρνάρας.

ΔΕΗ: Παραμένει στους λογαριασμούς το τέλος ακινήτων

«Για λόγους δημοσίου συμφέροντος η ΔΕΗ προχωρά κανονικά στην είσπραξη του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), μετά την επιστολή που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών προς την επιχείρηση, να εξακολουθήσει να συνεισπράττει κανονικά το τέλος ακινήτων», ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο αρμόδιοι παράγοντες της ΔΕΗ .

Υπενθυμίζουμε πως και το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει συνταγματικό το τέλος ακινήτων, απαγόρευσε ωστόσο τη διακοπή της ηλεκτροδότησης για όσους δεν το καταβάλλουν.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top