Ένας 3χρονος βρήκε μενταγιόν αξίας 3 εκ. ευρώ!

Σκάβοντας… τυχαία

Ένας 3χρονος βρήκε μενταγιόν αξίας 3 εκ. ευρώ!

Ο τρίχρονος James Hyatt από την Βρετανία είναι η προσωποποίηση αυτού που λέμε: «αν έχεις τύχη, διάβαινε»! Ο μικρός, βρισκόταν μαζί με τον πατέρα του και τον παππού του τον περασμένο Μάϊο σε ένα χωράφι στο Hockley του Essex, όταν έπαιζε με έναν ανιχνευτή μετάλλων.

Ξαφνικά, λίγα μόλις λεπτά από την πρώτη του αυτή «άτυπη» εξερεύνηση, ο ανιχνευτής άρχισε να χτυπά έντονα και επίμονα, σημάδι πως κάτι πολύτιμο είχε ανακαλύψει! Με μιας, πατέρας, γιός και παππούς έπεσαν με τα μούτρα στο σκάψιμο και 20 εκατοστά κάτω από το έδαφος ανακαλύφθηκε αυτό που ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι θα έβρισκαν.

Το πολύτιμο εύρημαήταν ένα χρυσό μενταγιόν αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ, που χρονολογείται από την εποχή του βασιλιά Ερρίκου VII και πιθανολογείται ότι ανήκε σε μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Το περίπου 3 εκατοστών κόσμημα αποτελείται από 73% χρυσό και από τη μια πλευρά έχει χαραγμένη την Παναγία να κρατάει τον Σταυρό, ενώ από την άλλη πέντε ματωμένες καρδιές. Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς,σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν διασωθεί μόνο τρία τέτοια κοσμήματα.

Το πολύτιμο αυτό εύρημα του 4χρονου σήμερα James, αφού αξιολογηθεί, θα δοθεί προς πώληση σε διάφορα ιδρύματα συμπεριλαμβανομένου και του Βρετανικού Μουσείου, ενώ τα χρήματα θα μοιραστούν στην οικογένεια του Jamesκαι στον ιδιοκτήτη του χωραφιού που βρέθηκε ο θησαυρός!

Στην περίπτωση πάντως του ιδιοκτήτη του χωραφιού ανήκει η παροιμία «αυτός κοιμάται και η τύχη του δουλεύει»!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top