Το κλάμα των γυναικών μειώνει την λίμπιντο των ανδρών

Νέα έρευνα

Αν θέλετε να αυξήσετε τη λίμπιντο των συντρόφων σας σταματήστε το κλάμα. Αυτό υποστηρίζουν οι επιστήμονες οι οποίοι λένε ότι μια χημική ουσία που περιέχεται στα δάκρυα των γυναικών, φαίνεται πως μειώνει το επίπεδο της ορμόνης τεστοστερόνης και σταματά τη σεξουαλική επιθυμία των ανδρών.

Οι ερευνητές μελέτησαν για πρώτη φορά την επίπτωση που έχει στους άνδρες η οσμή των δακρύων των γυναικών, τα οποία οι επιστήμονες είχαν συλλέξει λίγο πριν, καθώς οι γυναίκες έκλαιγαν βλέποντας δραματικές ταινίες.

Διαπιστώθηκε ότι τα δάκρυα περιέχουν μια ουσία που μειώνει την ανδρική σεξουαλική επιθυμία, μια ανακάλυψη που μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να λύσουν το μυστήριο γιατί οι άνθρωποι κλαίνε, όταν είναι λυπημένοι ή αγχωμένοι. Τα δάκρυα περιέχουν πολλών ειδών χημικά, που διαφέρουν ανάλογα με το αν τα δάκρυα είναι συναισθηματικά ή οφείλονται σε άλλους λόγους .

Σε μερικά ζώα έχει αποδειχτεί ότι τα δάκρυα περιέχουν χημικές ουσίες που αποτελούν «σήματα», τα οποία επηρεάζουν τη συμπεριφορά των άλλων ζώων, κυρίως μειώνοντας την επιθετικότητά τους. Φαίνεται πως κάτι ανάλογο συμβαίνει και στους άνδρες, οι οποίοι, εξαιτίας των δακρύων, νιώθουν μικρότερη επιθετικότητα και αυτό, με τη σειρά του, επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική επιθυμία τους.

Έτσι λοιπόν οι γυναίκες που κλαίνε μπροστά στον άνδρα ή το σύντροφό τους, ίσως γίνονται πιο συμπαθείς, αλλά ταυτόχρονα και λιγότερο ελκυστικές.