«Καμπάνα» σε εταιρεία που... αδυνάτιζε υπαλλήλους

Απέλυε όσους δεν έχαναν βάρος!

Κέντρο αδυνατίσματος είχε καταντήσει εταιρεία στην Νότια Κορέα, που υποχρέωνε τους υπαλλήλους της να χάνουν κιλά, απολύοντας όσους δεν τα κατάφερναν! Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ένας 31χρονος προσέφυγε στην αρμόδια επιτροπή, που της έριξε «καμπάνα» 3.200 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο μηχανικός, από την στιγμή που έπιασε δουλειά στην εν λόγω εταιρεία ηλεκτρονικών -το όνομα της οποίας δεν δημοσιοποιήθηκε- εντάχθηκε σε ομάδα 5 υπέρβαρων εργαζόμενων.

Οι υπάλληλοι αυτοί ακολουθούσαν υποχρεωτικά ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος και αθλητικές δραστηριότητες, όπως τζόκινγκ 3 φορές ημερησίως, υπό το άγρυπνο βλέμμα των προϊσταμένων τους! Μάλιστα, υποχρέωνε τους εργαζόμενους να υποβάλλουν παραίτηση εν λευκώ, που εφαρμοζόταν αν δεν αδυνάτιζαν.

Δεν άντεξε ο 31χρονος και προσέφυγε στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που τιμώρησε με χρηματικό πρόστιμο την εταιρεία.

Από την πλευρά της, η επιχείρηση υποστηρίζει πως οι υπάλληλοί της συμμετείχαν εθελοντικά στο πρόγραμμα αδυνατίσματος. Έλα, όμως, που υπάρχουν e-mail του αντιπροέδρου που «τα χώνει» σε αυτούς που δεν έχασαν κιλά...