Ένα πρωτότυπο είδος pop corn έχει γίνει έδεσμα στην Ιαπωνία και κάνει θραύση.
Ένα μαγαζί που βρίσκεται στην Οσάκα είχε τη φαεινή ιδέα να κάνει το pop corn νοστιμότερο και έτσι το «περιέλουσε» με άζωτο κάνοντάς το χρωματιστό αλλά και γλυκό στη γεύση.
Ο βοηθός του καταστήματος χρησιμοποιεί ως πρώτες ύλες κρεμώδη ποπ κορν με γλυκό καλαμπόκι από την περιοχή Tokachi του Νομού Χοκάιντο και αναμειγνύει το ποπ κορν με υγρό άζωτο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Μη νομίζετε ωστόσο πως το pop corn καίει, κάθε άλλο το άζωτο το καθιστά δροσερό κάτι που είναι ό, τι πρέπει για τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην Ιαπωνία.
«Μου δίνει μία δροσερή αίσθηση, λιώνει στο στόμα και είναι πολύ νόστιμο» είπε ένας πελάτης.
Ζεσταίνει τη ζάχαρη και φτιάχνει αριστουργήματα
Κάθε φλιτζάνι παγωμένο pop corn πωλείται για 600 γιεν (περίπου 5,52 δολάρια ΗΠΑ) ενώ το κατάστημα συνολικά πουλάει μέχρι 400 φλιτζάνια την ημέρα.
«Επί του παρόντος, έχουμε κατά μέσο όρο 150 πελάτες ημερησίως», δήλωσε ο Jinno Kazuki, βοηθός καταστημάτων.