Κατάκοποι από την ολονύχτια μάχη τους με την θάλασσα αλλά και καταευχαριστημένοι οι ψαράδες με τις πορτοκαλιές νιτσεράδες ξεφορτώνουν με την βοήθεια γερανού τους 6 σπάνιους κόκκινους τόνους, που έπιασαν στο νότιο Αιγαίο.
Το συγκεκριμένο είδος ψαριού θεωρείται ιδανικό για σούσι και είναι πανάκριβο. Στην Ιαπωνία μάλιστα ο πρώτος κόκκινος τόνος της χρονιάς βγαίνει σε δημοπρασία και πουλιέται σε εξωφρενικές τιμές που αγγίζουν τα 10.000 ευρώ το κιλό.
Οι κόκκινοι τόνοι κινδυνεύουν με εξαφάνιση εξ αιτίας της υπεραλίευσης και της παράνονης αλιείας. Γι’ αυτόν τον λόγο το ψάρεμά τους επιτρέπεται μόνο με αυστηρές προϋποθέσεις.
Υπάρχουν επίσης περιορισμοί στο μέγεθος και στο βάρος των αλιευμάτων και οι έλεγχοι των αρχών είναι εξωνυχιστικοί.
Η ψαριά τελικά αποδείχθηκε νόμιμη, τόσο με το μέτρο, όσο και με το ζύγι και οι τόνοι φορτώθηκαν στο φορτηγό για να πάρουν τον δρόμο τους.
Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο του Star εδώ