Ένας πίθηκος κατάφερε να αφήσει μια ολόκληρη χώρα χωρίς ρεύμα!

Το απρόσεκτο ζωάκι είναι σώο

Αναστάτωση σε μια ολόκληρη πόλη προκάλεσε ένας πίθηκος, ο οποίος κατάφερε να περάσει το ηλεκτροφόρο συρματόπλεγμα υδροηλεκτρικού σταθμού και να πηδήξει πάνω σε ένα μετασχηματιστή.

Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης ήταν να προκαλέσει black out σε ολόκληρη την Κένυα. Η διακοπή της ηλεκτροδότησης ξεκίνησε στις 11.30 το πρωί τοπική ώρα λόγω τεχνικού προβλήματος στον υδροηλεκτρικό σταθμό του Γκιτάρου, ανακοίνωσε αρχικά η Kenya Electricity Generating Company (KenGen), o μεγαλύτερος προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κένυα.

Όπως εξήγησε αργότερα η εταιρεία, «ένας πίθηκος σκαρφάλωσε στη στέγη του σταθμού και έπεσε σε μετασχηματιστή, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί αυτόματος διακόπτης. Αυτό προκάλεσε υπερφόρτωση σε άλλα μηχανήματα με αποτέλεσμα να σημειωθεί απώλεια περισσότερων από 180 MW και διακοπή ηλεκτροδότησης σε όλη τη χώρα».

Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη για την τρίωρη διακοπή ενώ διευκρίνισε ότι ο πίθηκος επέζησε και παραδόθηκε στη φροντίδα της Υπηρεσίας Άγριας Ζωής.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top