Μετρήστε τον δείκτη νοημοσύνη σας!Εσείς διαθέτετε τα 9 χαρακτηριστικά των ΕΞΥΠΝΩΝ ανθρώπων;

Για να λυθούν όλες σας οι απορίες

Πώς ξέρετε αν κάποιος είναι έξυπνος; Δεν έχουμε όλοι τη δυνατότητα να κάνουμε τεστ IQ, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις που σχετίζονται με τη νοημοσύνη ενός ανθρώπου.
bi_graphics_signs-youre-smarter-than-average.jpg
(Δείτε οπτικοποιημένα 8 από τα 9 χαρακτηριστικά των έξυπνων ανθρώπων)


Το Business Insider, έψαξε τα αρχεία ετών επιστημονικών ερευνών και συγκέντρωσε τα 9 στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους έξυπνους ανθρώπους.

Kαι επειδή δεν θέλουμε να σας κρατάμε σε αγωνία παρακάτω θα σας αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που έχουν οι έξυπνοι άνθρωποι.

1. Έχει κάνει μαθήματα μουσικής
Έρευνες έχουν δείξει ότι η μουσική βοηθάει στην ανάπτυξη της ευφυίας των παιδιών, ακόμη και με μαθήματα ενός μήνα. Μελέτη του 2013, συμπεραίνει ότι τα παιδιά με υψηλές επιδόσεις στα τεστ, είχαν κάνει μαθήματα μουσικής. Με άλλα λόγια, στον πραγματικό κόσμο, η μουσική εκπαίδευση μπορεί να ενισχύσει τις γνωστικές διαφορές που υπάρχουν ήδη.

2. Κάπνισμα
Μια ισραηλινή μελέτη του 2010 αντιπαρέβαλε τον δείκτη νοημοσύνης (IQ) 20.000 νέων ατόμων με το αν ήταν καπνιστές ή όχι και το κάπνισμα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι:
• Ο μέσος καπνιστής 18-21 ετών είχε δείκτη νοημοσύνης 94, ενώ ο μη καπνιστής ίδιας ηλικίας είχε μέσο όρο IQ 101.
• Εκείνοι που κάπνιζαν περισσότερο από ένα πακέτο την ημέρα είχαν κατά μέσο όρο IQ 90.
• Μεταξύ αδερφών, οι μη καπνι��τές ήταν πιο έξυπνοι από τους καπνιστές.

3. Είναι πρωτότοκος
Τα μεγαλύτερα αδέλφια είναι συνήθως πιο έξυπνα, ωστόσο αυτό, όπως διαπίστωσε μελέτη, δεν οφείλεται στη γενετική.
Νορβηγοί επιδημιολόγοι χρησιμοποίησαν στρατιωτικά αρχεία για να εξετάσουν τη σειρά γέννησης, την κατάσταση υγείας, και το IQ, σχεδόν 250.000 18χρονων και 19χρονων που γεννήθηκαν μεταξύ 1967 και 1976. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο μέσος όρος των πρωτότοκων είχε δείκτη νοημοσύνης 103, σε σύγκριση με τα δεύτερα παιδιά που είχαν 100 και τα τρίτα που είχαν IQ 99.

4. Είναι αδύνατος
Μετά από έρευνες του 2006, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος της μέσης ενός ανθρώπου, τόσο χαμηλότερη είναι η γνωστική του ικανότητα.
Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε την ίδια χρονιά κατέληξε στο ότι οι 11χρονοι που έπαιρναν χαμηλούς βαθμούς στα τεστ είχαν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι στα 40 τους. Οι συγγραφείς της μελέτης λένε ότι τα εξυπνότερα παιδιά θα έχουν καλύτερες εκπαιδευτικές ευκαιρίες, θα κατακτούν υψηλότερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, και ως εκ τούτου, θα φροντίζουν περισσότερο την υγεία τους σε σχέση με τους συνομηλίκους τους.

5. Έχει γάτα
Μελέτη του 2014 σε 600 φοιτητές διαπίστωσε ότι άτομα που αγαπούν περισσότερο τα σκυλιά είναι πιο εξωστρεφή από εκείνα που είναι γατόφιλοι.
Αλλά μαντέψτε... Οι φοιτητές που είχαν γάτα, είχαν και υψηλότερη βαθμολογία στο τεστ που μετρά τη γνωστική ικανότητα.

6. Έχει θηλάσει ως βρέφος
Έρευνα του 2007 δείχνει ότι τα μωρά π��υ θηλάζουν γίνονται πιο έξυπνα παιδιά.
Ερευνητές μελέτησαν περισσότερα από 3.000 παιδιά στη Βρετανία και τη Νέα Ζηλανδία. Τα παιδιά που είχαν θηλάσει ήταν επτά μονάδες πιο πάνω στα τεστ ευφυΐας - αλλά μόνο αν είχαν μια συγκεκριμένη εκδοχή του γονιδίου FADS2. (Αυτή η εκδοχή του γονιδίου ήταν παρούσα σε περίπου ίσους αριθμούς μεταξύ των παιδιών που είχαν και δεν είχαν θηλάσει.)
Για να υπολογιστεί αυτή η σχέση μεταξύ FADS2, θηλασμού, και IQ θα χρειαστεί περαιτέρω μελέτη, σημειώνουν οι επιστήμονες.

7. Έχει κάνει χρήση ναρκωτικών
Μελέτη του 2012 σε πάνω από 6.000 Βρετανούς που γεννήθηκαν το 1958 αποκάλυψε τη σύνδεση μεταξύ των υψηλών IQ κατά την παιδική ηλικία και τη χρήση των παράνομων ναρκωτικών στην ενήλικη ζωή.
Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «σε αντίθεση με τις περισσότερες μελέτες για τη συσχέτιση μεταξύ IQ στην παιδική ηλικία και την μετέπειτα υγεία, τα ευρήματά δείχνουν ότι το υψηλό IQ της παιδικής ηλικίας μπορεί να παρακινήσει στην υιοθέτηση συμπεριφορών που είναι δυνητικά επιβλαβείς για την υγεία (π.χ., η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η χρήση ναρκωτικών) στην ενήλικη ζωή.

8. Είναι αριστερόχειρας
Πρόσφατες έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι αριστερόχειρες έχουν αποκλίνουσα σκέψη, μια μορφή δημιουργικότητας που επιτρέπει, τουλάχιστον στους άνδρες, να αναπτύσσουν νέες ιδέες.
Οι αριστερόχειρες είναι πιο έμπειροι στο να συνδυάζουν δύο κοινά αντικείμενα με νέους τρόπους για να σχηματίσουν ένα τρίτο.

9. Είναι ψηλός
Μελέτη του 2008 του Princeton σε ��ιλιάδες ανθρώπους διαπίστωσε ότι οι ψηλοί είχαν υψηλότερη βαθμολογία στα τεστ νοημοσύνης ως παιδιά και κέρδιζαν περισσότερα χρήματα ως ενήλικες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top