ΑΥΤΟ το ρούχο δεν μοιάζει με άλλο! Σας ενημερώνει για τα… επίμονα βλέμματα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτη ιδέα

Σε όλους μας έχει συμβεί να περπατάμε στο δρόμο ή και να είμαστε σε μια καφετέρια και να μας κοιτάζουν επίμονα!

Ωστόσο, κάποιες φορές το αντιλαμβανόμαστε και άλλες πάλι, όχι. Τι θα λέγατε όμως αν σας λέγαμε πως η μπλούζα σας ενημέρωνε για τα επίμονα βλέμματα;

Σας ακούγεται τρελό; Κι όμως αυτή η δυνατότητα είναι γεγονός και έρχεται κατευθείαν από το Σαν Φρανσίσκο.

Το απίστευτο δημιούργημα ανήκει στον υποψήφιο διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, Behnaz Farahi και λέγεται Caress of the Gaze.

Ο εμπνευστής και δημιουργός του 3D ρούχου σκέφτηκε πως το δέρμα μας βρίσκεται σε συνεχή κίνηση, διαστέλλεται, συστέλλεται και αλλάζει σχήμα ως αποτέλεσμα ε��ωτερικών ερεθισμάτων όπως η θερμοκρασία, η υγρασία αλλά και συναισθημάτων, όπως ο φόβος, η αγωνία, ο ενθουσιασμός και ο θυμός.

Αναρωτιέστε πως λειτουργεί; Μια κάμερα με φακό μικρότερο από 3 μόλις χιλιοστά είναι ενσωματωμένη στο ρούχο και μπορεί να «συλλαμβάνει» το βλέμμα του παρατηρητή του. Μέσω ενός αλγόριθμου μπορεί να επεξεργαστεί και να εντοπίσει ακριβώς από πού προέρχεται το έντονο κοίταγμα και ως αντίδραση το υλικό του σκληραίνει δημιουργώντας μια κίνηση που θυμίζει εκείνου του φιδιού ή του ψαριού.

Δείτε το βίντεο…
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top