Ένας σύγχρονος Πινόκιο: Γνωρίστε το μωρό που ο εγκέφαλός του αναπτυσσόταν στη μύτη του-ΦΩΤΟ

Υποβλήθηκε σε μια λεπτή χειρουργική επέμβαση και τώρα αναρρώνει

Το όμορφο μωράκι που βλέπετε στις φωτογραφίες έχει χαρακτηριστεί ως ο «Πινόκιο της πραγματικής ζωής», αφού γεννήθηκε με μια ιδιαίτερα σπάνια ανωμαλία.


Ο Όλιε Τρεζίσε, από το Μάεστεγκ της Ουαλίας, γεννήθηκε με εγκεφαλοκήλη, μία πάθηση που προκαλεί την ανάπτυξη του εγκεφάλου μέσα από μία τρύπα στο κρανίο, δημιουργώντας παράλληλα ένα «σάκο» στη μύτη του.

Οι γιατροί κατάφεραν να διαγνώσουν το πρόβλημα, όταν η μητέρα διένυε την 20ή εβδομάδα της κύησης.


Η νεαρή Έϊμι αποφάσισε να μην διακόψει την εγκυμοσύνη και να τον φέρει στον κόσμο, παρά το πρόβλημα της υγείας του.

Και μπορεί η μητέρα του, να έχει δεχθεί επικριτικά και σκληρά σχόλια για το μωράκι της από τις φωτογραφίες του που ανέβασε στο διαδίκτυο, ωστόσο δεν έχασε ποτέ τη δύναμη και το κουράγιο της.

«Δεν έπρεπε να είχε γεννηθεί καν», «είναι τόσο άσχημο», ήταν μερικά από τα σχόλια όπως αποκάλυψε η 22χρονη μητέρα δύο παιδιών, συμπληρώνοντας: «Είναι τόσο σπαρακτικό. Κάποτε μία γυναίκα μου είπε ότι δεν θα μπορούσε να γεννήσει ποτέ ένα τέτοιο μωρό και παραλίγο να ξεσπάσω σε κλάματα. Για ΄μένα είναι τέλειος. Είναι ο Πινόκιο και είμαι πολύ περήφανος γι΄αυτόν», είπε και πρόσθεσε: «Και εγώ σοκαρίστηκα την πρώτη φορά που τον είδα. Δεν μπορούσα καν να μιλήσω από το σοκ. Ήταν τόσο μικρούλης, αλλά είχε έναν όγκο μεγέθους μπάλας του γκολφ στη μύτη του. Στην αρχή δεν ήμουν σίγουρη πώς θα το αντιμετώπιζα, αλλά ήξερα ότι θα τον αγαπάω όσο τίποτα, χωρίς να έχει σημασία η εμφάνισή του».


Οι θεράποντες ιατροί ενημέρωσαν τη νεαρή μητέρα, ότι ήταν αναγκαίο ο μικρούλης να υποβληθεί σε μια λεπτή χειρουργική επέμβαση. Αρχικά, δίστασε αλλά τελικά συμφώνησε για το καλό του παιδιού της.

«Φοβόμουν να αφήσω τον Όλιε να υποβληθεί σε μια τέτοια επέμβαση. Ήταν τόσο εύθραυστος. Αλλά οι γιατροί μου εξήγησαν την κατάσταση της υγείας του και τον κίνδυνο που διέτρεχε και έτσι συμφώνησα. Μετά την εγχείρηση στο Νοσοκομείο Παίδων του Μπέρμιγχαμ είχε μία τεράστια ουλή ζικ-ζακ στο κεφάλι του. Μπορεί να πονούσε, άλλα δεν έχασε ποτέ το γέλιο και το χαμόγελό του», ανέφερε η 22χρονη.


Τώρα ο μικρούλης αναρρώνει έχοντας πια κανονική μύτη, ενώ απολαμβάνει όσο τίποτα τα παιχνίδια με την τετράχρονη αδελφούλα του…

Πηγή:DailyMail