Μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί ένα γιγαντιαίο κουλούρι Θεσσαλονίκης μήκους 165 μέτρων!
Το κουλούρι- γίγας φτιάχτηκε σε ειδική εξέδρα στην περιοχή του Λευκού Πύργου, αγκαλιάζοντας το μνημείο-σύμβολο της πόλης.
Για την παρασκευή του απαιτήθηκαν 700 κιλά αλε��ρι και 250 σουσάμι και καταναλώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ από τους πολίτες, κατοίκους και τουρίστες, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στον χώρο, προκειμένου να παρακολουθή��ουν τη διαδικασία.
Οι αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης -ομάδες και μέλη του Σωματείου Αρτοποιών «Προφήτης Ηλίας», «σήκωσαν τα μανίκια» ήδη από το Σάββατο (18/10), προκειμένου να ξεκινήσει η παρασκευή του εδέσματος.
Αρχικά φτιάχτηκαν περίπου 250 κομμάτια κουλουριού, τα οποία οι «ειδικοί» άρχισαν να ψήνουν από τα ξημερώματα της Κυριακής (19/10).
Στη συνέχεια τα επιμέρους κομμάτια συναρμολογήθηκαν (με γλάσο ως συγκολλητική ουσία), δημιουργώντας το μεγαλύτερο κουλούρι Θεσσαλονίκης του κόσμου.