ΔΕΙΤΕ γιατί δεν πρέπει να φιλήσετε ποτέ καρχαρία

Να τί έπαθε αυτός που το επιχείρησε


Δύτης προσπάθησε να φιλήσει τον καρχαρία στο στόμα. Τον πλησίασε και όταν ακούμπησε το στόμα του στο στόμα του καρχαρία, εκείνος τον δάγκωσε. Ο δύτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από το οποίο εξήλθε με περισσότερα από 200 ράμματα. 285 για την ακρίβεια.

Ο λόγος για τον Dave Marcel που συνήθιζε και στο παρελθόν να φιλάει καρχαρίες στ�� πλαίσια επίδειξης. Ο νεαρός εργάζεται στο Elbow Reef της Florida εδώ και χρόνια.

Θέλοντας να δείξει στους τουρίστες που συνόδευε το πόσο ακίνδυνοι είναι οι καρχαρίες που ανήκουν στην οικογένεια των "nurse" - καρχαρίας τροφός (επιστημονική ονομασία Ginglymostoma cirratum - Γιγγλυμόστομα το σγουρό), προσπάθησε να του δώσει ένα "φιλί", χωρίς να μπορεί να φανταστεί το τί θα επακολουθούσε.

Μάλιστα, σε παλαιότερες επιδείξεις του, επέτρεπε στους τουρίστες να προσεγγίζουν, να αγγίζουν και να φιλούν και εκείνοι τα ψάρια.

Σύμφωνα με τον δύτη, ο (συνήθως) ακίνδυνος καρχαρίας εκνευρίστηκε επειδή εκείνος τον γύρισε ανάποδα πριν του επιτεθεί. Πράγμα που δεν είχε δοκιμάσει ξανά στο παρελθόν.

Ο Marcel, περιέγραψε την εμπειρία του στο Discovery Channel, με αφορμή τη φετινή θεματική "Εβδομάδα Καρχαρία", που οργάνωσε το κανάλι.