Κίνα: «Μηνύσεις θα πέσουν» σε όσους ενήλικες δεν επισκέπτονται τους ηλικιωμένους γονείς τους!

Σκοπός είναι η καταπολέμηση της λιγοστής πρόνοιας για την τρίτη ηλικία

Κίνα: «Μηνύσεις θα πέσουν» σε όσους ενήλικες δεν επισκέπτονται τους ηλικιωμένους γονείς τους!

​Ένας νέος νόμος ισχύει από σήμερα στην Κίνα , σύμφωνα με τον οποίο οι ηλικιωμένοι γονείς έχουν το δικαίωμα να μηνύουν τα ενήλικα παιδιά τους, που δεν τους επισκέπτονται.

Σκοπός της κινέζικης κυβέρνησης με αυτό το νόμο είναι η καταπολέμηση της λιγοστής πρόνοιας για τον ηλικιωμένο πληθυσμό και η ευαισθητοποίηση του ευρύ κοινού για τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Βέβαια, αυτή η τροποποίηση στο νόμο δεν διαφέρει και πολύ από την μέχρι πρότινος ισχύουσα, αφού ούτως ή άλλως μέχρι τώρα οι ηλικιωμένοι Κινέζοι γονείς μπορούσαν να μηνύουν τα παιδιά τους για έλλειψη συναισθηματικής υποστήριξης. Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται νομικά πόσο συχνά θα πρέπει οι ενήλικες πολίτες να επισκέπτονται τους γονείς τους.

«Θέλουμε να εστιάσουμε την προσοχή στην ανάγκη των ηλικιωμένων για συναισθηματική υποστήριξη και στο δικαίωμα που έχουν να τη ζητούν» επεσήμανε ο Ξιάο Τζινμινγκ, καθηγητής της Νομικής στο Πανεπιστήμιο Σαντόνγκ.

Ο νόμος αυτός παραλλάχθηκε για πρώτη φορά το Δεκέμβριο, μετά από συχνές καταγγελίες εγκαταλελειμμένων ηλικιωμένων γονέων από τα παιδιά τους. Παρόλο που η «τρίτη ηλικία» έχει σημαντική θέση στην κινέ��ικη κοινωνία, τρεις δεκαετίες με ελεύθερη αγορά έχουν οδηγήσει στον διαχωρισμό της παραδοσιακής κινέζικης οικογένειας.

Μέχρι το 2053, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή για τους Ηλικιωμένους της Κίνας, η «τρίτη ηλικία» αναμένεται να αποτελεί το 35% του συνολικού πληθυσμού της Κίνας. Αυτή η αύξηση οφείλεται τόσο στο αυξημένο προσδοκώμενο όριο ζωής, όσο και στην εσωτερική πολιτική που υπαγορεύει στις αστικές οικογένειες να έχουν μόνο ένα παιδί.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top