Κι όμως! Το στοματικό σεξ αυξάνει την.... αναπαραγωγική επιτυχία

Κάντε κλικ και θα καταλάβετε!

Νομίζετε πως το στοματικό σεξ το απολαμβάνουν μόνο οι άνθρωποι; Μέγα λάθος! Μετά τους χ��μπατζήδες και τα λεμουρια επιδίδονται σε αυτό το… «άθλημα» και οι νυχτερίδες και μάλιστα «συστηματικά». Ναι καλά διαβάσατε!

Βρετανοί και Κινέζοι ερευνητές στην επιθεώρηση PLoS ONE, εξηγούν πως πιθανότατα η πεολειχία αυξάνει την επιτυχία των ιπτάμενων τρωκτικών στο ζευγάρωμα. Όσες πιο πολλές φορές κάνουν στοματικό σεξ, τόσες περισσότερες είναι και οι πιθανότητες της γονιμοποίησης.

Η συγκεκριμένη μελέτη α��ορά την απειλούμενη ασιατική νυχτερίδα των φρούτων Cynopterus sphinx. Στην επαρχία Γκουαντόνγκ της Κίνας, οι ερευνητές αιχμαλώτισαν ενήλικα άτομα την εποχή της αναπαραγωγής και τα βιντεοσκόπησαν να ζευγαρώνουν μέσα σε κλουβιά.

Στις 14 από τις 20 συνουσίες που καταγράφηκαν, το θηλυκό «χαμήλωνε συχνά το κεφάλι για να γλείψει τη βάση του πέους του αρσενικού». Και, με μια ευλυγισία το αρσενικό έσκυβε συχνά για να γλείψει και μόνο του το πέος του.

Σύμφωνα με τις στατιστικές αναλύσεις, κάθε δευτερόλεπτο στοματικό σεξ παρέτεινε το ζευγάρωμα κατά 6 δευτερόλεπτα. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, η παράταση αυτή υποδεικνύει ότι η εν λόγω σεξουαλική πρακτική προσφέρει κάποιο προσαρμοστικό πλεονέκτημα.

Πρώτον, το στοματικό σεξ μπορεί να διεγείρει περισσότερο το πέος ή να λειτουργεί ως λιπαντικό, αυξάνοντας έτσι τη διάρκεια της συνουσίας και την πιθανότητα σύλληψης.

Δεύτερον, το στοματικό σεξ ίσως χρησιμοποιείται από το θηλυκό προκειμένου να κρατήσει μαζί του το ταίρι του για περισσότερο χρόνο, και να αυξήσει έτσι την πιθανότητα εγκυμοσύνης.

Τρίτον, το σάλιο ενδέχεται να λειτουργεί ως αντιμικροβιακό και να προλαμβάνει τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Και τέταρτον, το στοματικό σεξ ίσως επιτρέπει στα θηλυκά να μυρίζουν χημικά σινιάλα που αφορούν την ιστοσυμβατότητα και διευκολύνουν την επιλογή του σωστού συντρόφου.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top