Γιατί μουλιάζουν μόνο οι άκρες των δαχτύλων όταν μένουν στο νερό 30 λεπτά;

Οι επιστήμονες εξηγούν…

​Τα μουλιασμένα δάχτυλα είναι χαρακτηριστικό φαινόμενο ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με τις αμέτρητες ώρες στη θάλασσα ή με το απολαυστικό «πολύωρο» λουτρό στη μπανιέρα μας!
Έχετε αναρωτηθεί όμως γιατί αποκτούν αυτά τα «αυλάκια» μόνο οι άκρες των δαχτύλων μας;;;
Οι επιστήμονες εξηγούν ότι το φαινόμενο του ρυτιδιασμένου δέρματος όταν μείνει γύρω στα 20-30 λεπτά στο νερό, αποτελεί ένα «επιλεκτικό» θαύμα της ανθρώπινης εξέλιξης. Τα «ρυτιδιασμένα αυλάκια» δίνουν τη δυνατότητα να αγγίζονται και να πιάνονται τα ολισθηρά αντικείμενα λίγο καλύτερα σε υγρέ συνθήκες, γεγονός που διευκόλυνε τους κυνηγούς επί παλαιοτάτων χρόνων να χρησιμοποιούν καλύτερα τα εργαλεία τους και να διευκολύνονται σε ολισθηρά πετρώματα, όταν έβρεχε ή όταν κυνηγούσαν σε υδάτινες συνθήκες (λίμνες, ποτάμια, υγροβιότοπους).
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η επιστημονική διατριβή το φαινόμενο των «ρυτιδιασμένων αυλακιών» είναι μια απόδειξη ότι η φύση συντελούσε στην ανθρώπινη επιβίωση!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top