O Μοίρας έδωσε μία πεντανόστιμη και πρωτότυπη ιδέα για μεσημεριανό

Ένα υπέροχο γεύμα με πουρέ- έκπληξη

Αν ξεμείνατε από ιδέες και ψάχνετε να βρείτε για να μαγειρέψετε κάτι νόστιμο αλλά διαφορετικό από τα συνηθισμένα, δείτε τη συνταγή που έδειξε ο Χρήστος Μοίρας στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star.

MasterChef: Καλκάνι με πουρέ κολοκύθας και εσπεριδοειδή

O σεφ μπήκε στην κουζίνα, ετοίμασε ψαρονέφρι με πουρέ μελιτζάνας και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

 Υλικά της Συνταγής 

    •    500 γρ. φράουλες
    •    200 γρ. ντοματίνια
    •    1 μικρό αγγούρι
    •    1 κόκκινη πιπεριά
    •    1 πράσινη πιπεριά
    •    30 γρ. κρεμμύδι
    •    1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
    •    50 γρ. παξιμάδι κρίθινο
    •    150 γρ. νερό (για το μούλιασμα)
    •    30 γρ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
    •    50 γρ. ελαιόλαδο
    •    ½ κουτ. γλυκού αλάτι
    •    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    •    Φύλλα σέλινου ή φράουλες (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση της Συνταγής

    1.    Σπάσε τα παξιμάδια με το χέρι και βάλε τα σε ένα μπολ. Πρόσθεσε το κρύο νερό και άφησέ τα να μουλιάσουν.
    2.    Βάλε το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, την κόκκινη πιπεριά, την πράσινη πιπεριά, το αγγουράκι, το ξίδι και τα μουλιασμένα παξιμάδια με το νερό. Πολτοποίησε για 2 λεπτά. 
    3.    Πρόσθεσε το αλάτι, το πιπέρι, τις φράουλες και το ελαιόλαδο. Ανακάτεψε για 1 λεπτό  και στη συνέχεια πολτοποίησε για 3 λεπτά.
    4.    Μετάφερε σε σουπιέρα, γαρνίρισε με σέλινο ή φράουλες και σέρβιρε αμέσως.

Δείτε το Breakfast@Star