Αν θέλεις κάτι γλυκό και δροσερό αλλά με λίγες θερμίδες, ο Χρήστος Μοίρας έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star μία σούπερ ιδέα.
Μους μελιού με πραλίνα αμυγδάλου και σουσάμι!
Ο σεφ πρότεινε μους γιαουρτιού με φράουλα και λευκή σοκολάτα και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Light συνταγή για pancakes με κεφίρ
Υλικά (για 4 ποτήρια)
Για τη μους:
• 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (πλήρες ή 2%)
• 150 ml κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
• 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη
• 2 φύλλα ζελατίνης
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη:
• 80 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη ή σε νιφάδες
Εκτέλεση της Συνταγής
Μούλιασε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή μπρίκι, ζέστανε ελαφρώς μία κουταλιά από τη μαρμελάδα φράουλας. Μόλις τα φύλλα ζελατίνης μαλακώσουν, στράγγισέ τα καλά και ρίξ’ τα στο ζεστό μείγμα της μαρμελάδας ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν πλήρως.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε το γιαούρτι, την υπόλοιπη μαρμελάδα φράουλας και (αν χρησιμοποιείς) τη βανίλια. Πρόσθεσε και το μείγμα της διαλυμένης ζελατίνης και ανακάτεψε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σε ξεχωριστό μπολ χτύπα την παγωμένη κρέμα γάλακτος με μίξερ μέχρι να σχηματιστεί αφράτη σαντιγί. Πρόσθεσε τη σαντιγί στο μείγμα του γιαουρτιού λίγη-λίγη, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να έχεις μια ομοιόμορφη, αέρινη μους.
Μοίρασε τη μους σε ποτήρια και βάλε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Πριν το σερβίρισμα, πασπάλισε την επιφάνεια με ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα ή νιφάδες και σέρβιρε δροσερή.
Δείτε το Breakfast@Star