O πρώην MasterChef Πάνος Κουμουνδούρος ήταν guest chef στο αποψινό επεισόδιο του διαγωνισμού μαγειρικής και έφερε ένα αρκετά τεχνικό πιάτο για τους υποψήφιους προς αποχώρηση.
Το πιάτο του Πάνου ήταν: Μπακαλιάρος κακαβιά με παριζιέν λαχανικά & γλάσο νόρι.
Παρακάτω σάς αναγράφουμε τη συνταγή, σε περίπτωση που θέλετε κι εσείς να δοκιμάσετε τις μαγειρικές σας ικανότητες.
 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ
Πάστωμα
	- 200 γρ. χοντρό αλάτι
 
	- 200 γρ. ζάχαρη
 
	- 20 γρ.κόλιανδρος
 
	- Λεμόνι
 
	- Βούτυρο για κλαριφιέ
 
	- Ακτίβα για ψάρι
 
Εκτέλεση
	- Φιλετάρουμε τον μπακαλιάρο, αφαιρούμε τα κόκκαλα και το δέρμα και τοποθετούμε στο brine για 5 λεπτά.
 
	- Έπειτα ξεπλένουμε πολύ καλά σε κρύο νερό και στεγνώνουμε πολύ καλά σε χαρτί κουζίνας.
 
	- Πασπαλίζουμε με activa ψαριού στο εσωτερικό φιλέτο του μπακαλιάρου και ρολάρουμε σε μπαλοτίνα.
 
	- Τοποθετούμε στο τσίλερ για 10 λεπτά να σφίξει και κόβουμε σε μερίδες 100 γρ. το μενταγιόν.
 
	- Βάζουμε σε σακούλα βάκιουμ με κλαριφιέ βούτυρο και φλούδα λεμόνι. Μαγειρεύουμε στο ρόνερ στους 55 περίπου για 25 λεπτά.
 
Σούπα κακαβιά
Υλικά
 
	- 1 λίτρο ζωμό ψάρι
 
	- ½ πατάτα κομμένη
 
	- 2 καρότα
 
	- 1 κλωνάρι σέλερι
 
	- ½ ξερό κρεμμύδι
 
	- 1 φύλλο δάφνης
 
	- ½ πράσο
 
	- 50 γρ. ντομάτα
 
	- ½ χυμό λεμόνι
 
	- Ελαιόλαδο
 
	- Κρασί λευκό
 
	- Αλάτι
 
	- Πιπέρι
 
Εκτέλεση
	- Σοτάρουμε τα λαχανικά 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά χωρίς να πάρουν χρώμα, μέχρι να μαλακώσουν.
 
	- Προσθέτουμε δάφνη, ντομάτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και σβήνουμε με το κρασί.
 
	- Ρίχνουμε τον ζωμό ψαριού, να τα σκεπάσει όλα.
 
	- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
 
	- Αφαιρούμε τα μισά λαχανικά και σκεπάζουμε με μεμβράνη για 30 λεπτά τουλάχιστον.
 
	- Σουρώνουμε τον ζωμό, προσθέτουμε το 1/3 τον λαχανικών και μπλεντάρουμε. Διορθώνουμε τη γεύση με λεμόνι και αλάτι και υφή αν χρειάζεται.
 
Πάστα νόρι
Υλικά
	- 
	
10 γρ.Ντάσι σκόνη
	 
	- 400 γρ. νερό
 
	- Δίνουμε μια βράση και αφαιρούμε από τη φωτιά
 
	- 5 τμχ. Nori μουλιασμένα
 
	- Ζωμός ντάσι 100 γρ.
 
	- 25 ml soya
 
	- 25 ml sake
 
	- 10 ml mirin
 
Εκτέλεση
	- Μουλιάζουμε τα νόρι στον ζωμό ντάσι και έπειτα όλα τα υπόλοιπα μαζί σε μια κατσαρόλα μέχρι να φύγει η πολλή υγρασία.
 
	- Χτυπάμε στο μούλτι και είμαστε έτοιμοι.
 
Κέτσαπ πιπεριά Φλωρίνης
	- 1.000 γρ. πιπεριές Φλωρίνης έτοιμες
 
	- 240 γρ. ξύδι ρυζιού
 
	- 200 γρ. soya
 
	- 150 γρ. ζάχαρη
 
	- 4 γρ. ultratex
 
Εκτέλεση
	- Βάζω όλα τα υλικά στην κατσαρόλα εκτός από το ultratex, σε χαμηλή προς μεσαία φωτιά. Βράζουμε μέχρι να «κατέβει» στα 2/3 των υγρών
 
	- Έπειτα χτυπάω στο θερμομίξ, προσθέτουμε το ultratex και συνεχίζουμε το χτύπημα.
 
	- Περνάω από εταμίν και βάζω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής!
 
	- Έπειτα σε παγόνερο για να κρυώσει
 
Παριζιέν λαχανικά
Εκτέλεση
	- Τα κόβουμε όλα με το παριζιέν και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό με την εξής σειρά: Πρώτα το καρότο με την πατάτα μαζί για 8 με 10 λεπτά και μετά το κολοκύθι για άλλα 5 λεπτά.
 
	- Όλα σε μπασινάκι και μαρινάρουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, λεμόνι χυμό και αλάτι!
 
Για το στήσιμο
	- Φύλλα καπουτσίνο
 
	- Μυρώνια
 
	- Μάραθος