Ο Μοίρας έφτιαξε την πιο υγιεινή και πεντανόστιμη συνταγή

Μία συνταγή του Χρήστου Μοίρα που θα θέλετε να φτιάχνετε συνέχεια

Αν ψάχνετε μία νόστιμη και υγιεινή συνταγή για να φτιάξετε στους αγαπημένους σας δείτε αυτή που ετοίμασε για τους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star o Xρήστος Μοίρας.

Αφράτα μπιφτέκια με πατάτες και σάλτσα λευκού κρασιού

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα, ετοίμασε μπιφτέκια λαχανικών και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

 Υλικά της Συνταγής 

    •    300 γρ. καρότα
    •    200 γρ. κολοκύθια
    •    150 γρ. μανιτάρια
    •    1 κρεμμύδι
    •    50 γρ. φρυγανιά
    •    2 αβγά 
    •    1 κ.σ. μουστάρδα
    •    1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
    •    3 κ.σ. ελαιόλαδο 
    •    Αλάτι, πιπέρι

Για το ρύζι

    •    200 γρ. ρύζι μπασμάτι
    •    400 ml νερό
    •    ½ κ.γ. αλάτι
    •    1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σως

    •    3 κ.σ. μουστάρδα
    •    2 κ.σ. μέλι
    •    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    •    1 κ.γ. χυμό λεμονιού
    •    Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: της Συνταγής

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα καρότα, κολοκύθια, μανιτάρια και κρεμμύδι. Πιέζουμε καλά τα λαχανικά για να φύγει η υγρασία. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, τα αβγά, τη μουστάρδα, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 200°C για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Για το ρύζι:
Ζεσταίνουμε το νερό με το αλάτι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για 12 - 15 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το νερό.

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια λαχανικών με το ρύζι και τη σως!

Για τη σως:

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο, χτυπώντας συνεχώς με ένα πιρούνι ή σύρμα για να δημιουργηθεί μια λεία σάλτσα. 

Τέλος, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση, αν χρειάζεται.

Δείτε το Breakfast@Star