Αν ψάχνετε μία νόστιμη και υγιεινή συνταγή για να φτιάξετε στους αγαπημένους σας δείτε αυτή που ετοίμασε για τους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star o Xρήστος Μοίρας.
Αφράτα μπιφτέκια με πατάτες και σάλτσα λευκού κρασιού
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα, ετοίμασε μπιφτέκια λαχανικών και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Υλικά της Συνταγής
• 300 γρ. καρότα
• 200 γρ. κολοκύθια
• 150 γρ. μανιτάρια
• 1 κρεμμύδι
• 50 γρ. φρυγανιά
• 2 αβγά
• 1 κ.σ. μουστάρδα
• 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι
Για το ρύζι
• 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
• 400 ml νερό
• ½ κ.γ. αλάτι
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σως
• 3 κ.σ. μουστάρδα
• 2 κ.σ. μέλι
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
• Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: της Συνταγής
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα καρότα, κολοκύθια, μανιτάρια και κρεμμύδι. Πιέζουμε καλά τα λαχανικά για να φύγει η υγρασία. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, τα αβγά, τη μουστάρδα, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 200°C για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Για το ρύζι:
Ζεσταίνουμε το νερό με το αλάτι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για 12 - 15 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια λαχανικών με το ρύζι και τη σως!
Για τη σως:
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο, χτυπώντας συνεχώς με ένα πιρούνι ή σύρμα για να δημιουργηθεί μια λεία σάλτσα.
Τέλος, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση, αν χρειάζεται.
Δείτε το Breakfast@Star