Ένα σούπερ γλυκό για το γιορτινό τραπέζι έφτιαξε ο Χρήστος Μοίρας για τους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star.
Σοκολατένια muffins γεμιστά με κουβερτούρα
Ο σεφ έφτιαξε ρολάκια κανέλας και έδειξε βήμα- βήμα τη διαδικασία.
Υλικά
• 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
• 1 κ.γ. κανέλα
• 70 γρ. βούτυρο
• 2 κρόκοι αβγών
• 130 ml γάλα
Για τη γέμιση
• 1 κ.γ. κανέλα
• 55 γρ. καστανή ζάχαρη
• 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
• 40 γρ. βούτυρο
Για το frosting
• 100 γρ. τυρί κρέμα
• 50 γρ. βούτυρο
• 70 γρ. ζάχαρη άχνη
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση της Συνταγής
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τους κρόκους αυγών, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
Αλείφουμε τη ζύμη με το λιωμένο βούτυρο της γέμισης και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα τη ζάχαρη με την κανέλα. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και την κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 2 εκατοστά.
Τοποθετούμε τα ρολά σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Για το frosting, χτυπάμε το τυρί κρέμα με το βούτυρο μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει. Απλώνουμε το frosting πάνω από τα ζεστά ρολάκια και σερβίρουμε.
Δείτε το Breakfast@Star