Αν ψάχνεις μία πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή για αλμυρή τάρτα, σου έχουμε την καλύτερη!
Είναι αυτή που ετοίμασε για τους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star ο Χρήστος Μοίρας.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής, ετοίμασε τάρτα με μανιτάρια και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Υλικά της Συνταγής
• 1 πακέτο φύλλο ζύμης για τάρτα
• 250 γρ. μανιτάρια (λευκά ή πορτομπέλο)
• 1 κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 200 γρ. τυρί κρέμα
• 100 γρ. Κεφαλογραβιέρα
• 2 αβγά
• 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
• 1/4 κ.γλ. θυμάρι (προαιρετικά)
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• Πιπέρι
• Αλάτι
Εκτέλεση της Συνταγής
Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι.
Απλώνουμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα και τρυπάμε τη βάση με ένα πιρούνι. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα μανιταριών στη ζύμη και από πάνω το μείγμα αυγών και της κρέμας και την κεφαλογραβιέρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 - 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η τάρτα.
Δείτε την εκπομπή Breakfast@Star
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.