Το τιραμισού είναι μία καλή επιλογή για τους λάτρεις του γλυκού καθώς ανήκει στην κατηγορία εκείνων που έχουν λίγες θερμίδες: 230 θερμίδες τα 100 γραμμάρια.
Κι αν είναι και σπιτικό, ακόμα καλύτερα! Αν ψάχνεις λοιπόν μία νόστιμη και εύκολη συνταγή για να τη φτιάξεις στους φίλους σου, ο Χρήστος Μοίρας έχει την καλύτερη και την έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star.
Υλικά της Συνταγής
- 250 γρ. μασκαρπόνε
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 50 γρ.κουβερτούρα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι καφές εσπρέσο
- 1/2 φλιτζάνι λικέρ ή κονιάκ
- 200 γρ. σαβαγιάρ
- Κακάο (σε σκόνη για πασπάλισμα)
Εκτέλεση της Συνταγής
Αρχικά χτυπάμε μόνο τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν ένα απαλό, κρεμώδες χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά για να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Σ’ ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (να γίνει σαντιγί) και την προσθέτουμε στο μείγμα του μασκαρπόνε ανακατεύοντας προσεκτικά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα του μασκαρπόνε με απαλές, κυκλικές κινήσεις, ώστε να μην χάσουμε τον όγκο της μαρέγκας.
Αναμειγνύουμε τον κρύο καφέ με το λικέρ και βουτάμε ένα, ένα τα σαβαγιάρ για λίγα δευτερόλεπτα. Αμέσως μετά τα τοποθετούμε σε μια στρώση στον πάτο ενός πυρίμαχου ταψιού. Ρίχνουμε πάνω από τα σαβαγιάρ τη μισή κρέμα μασκαρπόνε και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Στη συνέχεια βάζουμε άλλη μία στρώση σαβαγιάρ και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
Τέλος απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε το ταψί με μία πλαστική μεμβράνη.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κακάο σε σκόνη.