Breakfast@Star: Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη πίτσα

Η συνταγή του Χρήστου Μοίρα στο Breakfast@Star

Μία εύκολη συνταγή για Ιταλική και Ελληνική πίτσα έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star ο Χρήστος Μοίρας. Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. 

 

Φτιάξε πίτσα σε πίτα!

Υλικά για τη ζύμη

•    500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•    7 γρ. ξηρή μαγιά 
•    1 κ. γλ. ζάχαρη
•    1 κ. γλ. αλάτι
•    3 κ. σ. ελαιόλαδο
•    300 ml χλιαρό νερό 

Υλικά για την ελληνική πίτσα

•    200 γρ. φέτα 
•    100 γρ. ελιές Καλαμών (χωρίς κουκούτσι)
•    1 κρεμμύδι κομμένο 
•    1 κόκκινη πιπεριά 
•    200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
•    1 κ.σ. ελαιόλαδο 
•    Ρίγανη

Υλικά για την Ιταλική πίτσα (Μαργαρίτα)

•    200 γρ. σάλτσα ντομάτας
•    250 γρ. μοτσαρέλα
•    Φύλλα φρέσκου βασιλικού
•    1 κ.σ. ελαιόλαδο
•    Αλάτι
•    Πιπέρι

Ο Χρήστος Μοίρας έδωσε την τέλεια συνταγή για το Σαββατοκύριακο

Εκτέλεση της Συνταγής 

Για τη ζύμη. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και σ’ ένα άλλο αναμειγνύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό. Αφήνουμε το μείγμα μαγιάς για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να “αφρίσει” ελαφρά.

Προσθέτουμε το μείγμα μαγιάς στο αλεύρι μαζί με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Ζυμώνουμε τη ζύμη για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. 

Χωρίς να έχουμε αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί, τη χωρίζουμε σε 2 μπάλες για δύο μεγάλες πίτσες ή την απλώνουμε απευθείας σε λαδωμένο ταψί.

Προσθέτουμε την αγαπημένη μας σάλτσα, τυριά και υλικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 10 - 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά. 

Δείτε το Breakfast@Star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top