Φτιάξτε το πιο πρωτότυπο καλοκαιρινό φαγητό!

Γεμιστά κοχύλια με γεύση σπανακόπιτα

Αν θέλετε να «φέρετε το καλοκαίρι στο πιάτο σας» δοκιμάστε να φτιάξετε τη συνταγή που είχε δώσει στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης.

Eίστε μακαρονάδες; Δείτε πεντανόστιμες συνταγές

Η κουζίνα της εκπομπής είχε μοσχομυρίσει... κοχύλια γεμιστά με γεύση σπανακόπιτας. Δοκιμάστε τη και δε θα χάσετε! 

Αυτή είναι η μακαρονάδα που θα θέλετε να φτιάχνετε συνέχεια

Υλικά για γεμιστά κοχύλια

· 500 γρ. κοχύλια μεγάλα
· 60 γρ. ελαιόλαδο
· 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
· ½ κιλό σέσκουλα
· 1 πράσο μόνο το λευκό μέρος
· 1 κρεμμύδι λευκό ξερό μέτριο
· 4 φρέσκα κρεμμύδια
· 1 μάτσο φρέσκο άνηθο
· 1 μάτσο φρέσκο μαϊντανό
· 8 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο
· 1 λεμόνι (ξύσμα)
· 600 γρ. φέτα τυρί
· 2 αυγά μέτρια
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Συνταγή Για Τορτελίνια Με Κιμά - Video

Εκτέλεση για γεμιστά κοχύλια

· Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180ο C.
· Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό, μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
· Μόλις αρχίζει το νερό να κοχλάζει, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 4 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος της συσκευασίας.
· Πλένουμε, στραγγίζουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά.
· Κόβουμε κατά μήκος, στη μέση τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια και έπειτα κάθετα, σε μικρά κομμάτια.
· Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και τα υπόλοιπα μυρωδικά.
· Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά.
· Προσθέτουμε στο τηγάνι τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 4 λεπτά, να μαλακώσουν.
· Προσθέτουμε το σπανάκι με το σέσκουλο σε δύο δόσεις, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να μαραθεί.
· Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι, να χάσει όλη την υγρασία.
· Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη και τα μυρωδικά.
· Προσθέτουμε στο μπολ το σπανάκι, τα αυγά και αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά.
· Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί( 33X23).
· Γεμίζουμε τα κοχύλια με την γέμιση και τα ακουμπάμε προσεχτικά στο ταψί με την σειρά κολλητά.
· Ψήνουμε στην μεσαία θέση του φούρνου για 15΄.
· Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20΄ να κρυώσει.
· Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star