Δείτε τη συνταγή από το Breakfast@Star
Φτιάξτε την πιο νόστιμη νηστίσιμη μανιταρόπιτα από τα χεράκια του Σταύρου Βαρθαλίτη, όπως είδαμε μέσα από το Breakfast@Star το πρωί της Παρασκευής.
Υλικά για τη μανιταρόπιτα
• 500 γρ. λευκά (σαπινιόν) μανιτάρια, ψιλοκομμένα
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 150 γρ. τριμμένο νηστίσιμο τυρί
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το χυλό της μανιταρόπιτας
• 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 180 γρ. γάλα σόγιας
• 50 γρ. ελαιόλαδο
• 2 κ.σ. σουσάμι
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
• Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι να σοταριστούν μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να μην έχουν καθόλου υγρά τα μανιτάρια.
• Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί, τη ρίγανη κι αφήνουμε στην άκρη.
• Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα χειρός το ελαιόλαδο, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι κι ενσωματώνουμε το αλεύρι σιγά σιγά.
• Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τα μανιτάρια τον χυλό και ανακατεύουμε καλά ώστε ο χυλός να αναμειχθεί καλά με τα μανιτάρια. Λαδώνουμε ένα πυρέξ 20*28, το πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
• Απλώνουμε με μια μαρίζ καλά, ρίχνουμε λίγο ακόμα σουσάμι και ψήνουμε στο φούρνο για 60-70 περίπου λεπτά.
• Κόβουμε, αφού κρυώσει κι απολαμβάνουμε!
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@Star