Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδωσε σήμερα το πρωί μέσα από την εκπομπή Breakfast@Star την πιο λαχταριστή γλυκιά συνταγή.
Δείτε βήμα - βήμα πώς να φτιάξετε απλά και γρήγορα γλυκό ψυγείου με δίχρωμη κρέμα.
Υλικά
- 200γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με άρωμα βανίλιας
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με άρωμα σοκολάτας
- 100γρ κορν φλαουρ
- 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1,5 λίτρο γάλα, πλήρες
- 259γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 54%, ψιλοκομμένη
- 1κγ εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε και τις 2 κρέμες Αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο φάκελο.
- Ραντίζουμε τα μπισκότα με γάλα και τα στρώνουμε σε ένα μέτριο ταψί ή σε μακρόστενη φόρμα κέικ.
- Απλώνετε την κρέμα σοκολάτας και περιμένουμε να κρυώσει, για 30 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ραντίζουμε πάλι μερικά μπισκότα στο γάλα και στρώνουμε την κρέμα βανίλιας.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Αποσύρουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένη κουβερτούρα.