Ανίτα Μπραντ: Μας έδειξε την πιο εύκολη συνταγή για βελουτέ κολοκυθόσουπα!

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Μία συνταγή για εύκολη, γρήγορη και πολύ λαχταριστή βελουτέ κολοκυθόσουπα μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους η Ανίτα Μπραντ.

Η σύζυγος του Χάρη Χριστόπουλου φροντίζει την οικογένειά της μαγειρεύοντας υγιεινά και πεντανόστιμα γεύματα όπως αυτό.

Η συνταγή για βελουτέ κολοκυθόσουπα της Ανίτας Μπραντ:

  • 1 κολοκύθα μακρόστενη μεσαίο μέγεθος
  • δύο κρεμμύδια
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 καρότα
  • θυμάρι
  • κουρκουμά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • γλυκιά πάπρικα
  • κανέλα
  • κάρδαμο
  • μοσχοκάρυδο
  • δάφνη

Εκτέλεση

  • Αναμείξτε τα μπαχαρικά που σας αρέσουν ρίξτε τα πάνω στην κολοκύθα. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και από πάνω βάλτε τα υπόλοιπα λαχανικά
  • Βάλτε τη γεμισμένη και αρωματισμένη κολοκύθα στον φούρνο και ψήστε στους 190 βαθμούς για μια ώρα

  • Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε ελαιόλαδο με μπαχαρικά, ρίγανη ή θυμάρι και αλάτι. Βάλτε στο μίγμα ψιλοκομμένα ψωμάκια
  • Στη συνέχεια, απλώστε τα σε ένα ταψί και ψήστε τα 10 λεπτά στους 180 βαθμούς στον φούρνο, μέχρι να αρχίσουν να κοκκινίζουν
  • Ζεσταίνουμε 750 ml νερό και βάζουμε μέσα έναν κύβο λαχανικών και έναν κύβο κοτόπουλου
  • Όταν οι κολοκύθα έχει ψηθεί, με ένα μεγάλο κουτάλι τα βάζουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε όσο ζωμό χρειάζεται, ώστε να δημιουργήσουμε μια βελούδινη σούπα

Στο τέλος σερβίρουμε με τα ψημένα αρωματισμένα ψωμάκια