Ήρθε η ώρα για λαχταριστά γλυκά ψυγείου! - Δείτε τρεις εύκολες συνταγές

Συνταγή με μπισκότα ή πορτοκάλι; Διάλεξε τη δική σου

Τι πιο απολαυστικό και δροσιστικό από ένα γλυκό ψυγείου που θα απογειώσει τα απογεύματα στο σπίτι. Συγκεντρώσαμε τρεις εύκολες συνταγές, για να μη χάσετε χρόνο και να προλάβετε να πάτε και στην παραλία, και σας τις παρουσιάζουμε. 

Γλυκό ψυγείου με ψητά κεράσια και ζελέ βυσσινάδας

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Υλικά της Συνταγής

· 2 συσκευασίες μπισκότα 
· 300 γρ. φρέσκο γάλα 3,5% για τα μπισκότα
· 1,2 λίτρα φρέσκο γάλα 3,5% για την κρέμα
· 4 κρόκους αυγού
· 120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 100 γρ. κόρν φλάουρ
· 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
· 120 γρ. κουβερτούρα 65%
· 2 κ.σ. βούτυρο
Υλικά για το σερβίρισμα
· 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
· 1 κ.σ. κοφτή άχνη ζάχαρη
· 30 γρ. τρούφα κουβερτούρας

Εκτέλεση της Συνταγής

· Αρχικά, βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα με μεγάλη βάση σε μέτρια φωτιά.
· Προσθέτουμε, το γάλα για την κρέμα μαζί με τη ζάχαρη, το κόρν φλάουρ, τους κρόκους από τα αυγά, ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πάρει μια βράση το μείγμα μας και να δέσει.
· Σβήνουμε τη φωτιά, μεταφέρουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
· Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα την προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το μισό βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
· Ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο στην κρέμα που έχουμε στο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
· Προσθέτουμε το γάλα για τα μπισκότα σε ένα μπολ, βουτάμε μέσα ένα – ένα τα μπισκότα για λίγο και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο, ώστε να καλύψουμε τη βάση ενός πυρέξ (20*30) .
· Απλώνουμε ομοιόμορφα από πάνω κρέμα με την σοκολάτα.
· Βουτάμε ξανά ένα – ένα τα μπισκότα στο γάλα για λίγο και τα στρώνουμε επάνω από την κρέμα το ένα δίπλα στο άλλο να την καλύψουμε.
· Απλώνουμε πάνω τους ομοιόμορφα την κρέμα βανίλια και επαναλαμβάνουμε το παραπάνω βήμα για τα υπόλοιπα μπισκότα.
· Καλύπτουμε το πυρέξ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 120’.
Εκτέλεση για το σερβίρισμα
· Ανακατεύουμε στο κάδο του μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια σαντιγί που να στέκεται, για περίπου 4’.
· Τη μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε με ροζέτες, τη μία δίπλα στην άλλη, το γλυκό μάς πάνω από τα μπισκότα ή ενναλακτικά την απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω στα μπισκότα, δίνοντας ωραίο ανάγλυφο σχήμα με το κοίλο μέρος ενός μεγάλου κουταλιού.
· Πασπαλίζουμε με την τρούφα από πάνω και κόβουμε σε κομμάτια.
· Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε..
 

Μαμαδίστικο μπισκοτογλυκό ψυγείου

Yλικά της Συνταγής


•    1½ συσκευασία ΜΠΙΣΚΟΤΑ 
•    25 γρ. βούτυρο
•    120 γρ. κρέμα γάλακτος
•    30 γρ. άχνη ζάχαρη
•    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
•    80 γρ. ζαχαρούχο γάλα
•    50 γρ. κουβερτούρα 75% ή γάλακτος

Εκτέλεση της Συνταγής

•    Ανοίγουμε μια ολόκληρη συσκευασία μπισκότα , με ένα μαχαιράκι αφαιρούμαι τη κρέμα μέσα από τα μπισκότα σε ένα μπολ και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολύ τρίμματα.
•    Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα ή σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων.
•    Προσθέτουμε στο τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
•    Μεταφέρουμε το μπισκότο στο Pyrex, απλώνουμε και το πιέζουμε με το κάτω μέρος ενός ποτηριού ώστε να το στρώσουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο.
•    Παράλληλα στο κάδο του μίξερ βάζουμε τη κρέμα γάλακτος και με το σύρμα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για να αφρατέψει 2’.
•    Σταματάμε το μίξερ, κοσκινίζουμε και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη μαζί με τη κρέμα από τα μπισκότα που έχουμε κρατήσει, το εκχύλισμα βανίλιας και το ζαχαρούχο γάλα.
•    Ξαναχτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα τη κρέμα μέχρι να σφίξει αρκετά για 4’, όχι να γίνει σαντιγί, να είναι όμως αφράτη και πηχτή.
•    Τρίβουμε με το χέρι μας τα υπόλοιπα μπισκότα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα μισά μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ κάνοντας κυκλικές
•    Βγάζουμε το Pyrex από το ψυγείο, αδειάζουμε τη κρέμα μέσα και με την βοήθεια της μαρίζ την απλώνουμε ομοιόμορφα.
•    Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένη σοκολάτα, με όσα μπισκότα μας έχουν περισσέψει, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο για τουλάχιστον 120’.
•    Σερβίρουμε με λίγο ακόμα τριμμένο μπισκότο  και σοκολάτα τριμμένη.

Vintage καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με πορτοκάλι

Υλικά (για μια φόρμα δαχτυλίδι) για την κρέμα πορτοκάλι 

1 λίτρο φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού σουρωμένο ή πορτοκαλάδα εμπορίου χωρίς ανθρακικό 9 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου 9 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (έβαλα 4) για την λευκή κρέμα 1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες 9 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου 9 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 10 μπισκότα σαβαγιάρ ή 18 μπισκότα μιράντα 100 ml φρέσκο γάλα 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι 

Εκτέλεση της Συνταγής 

Σε κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά αφήνουμε το μείγμα να δέσει ενώ το ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν η κρέμα πορτοκάλι είναι έτοιμη τη βγάζουμε από τη φωτιά. Βρέχουμε τη φόρμα με λίγο νερό, όχι όμως να σταθεί νερό μέσα, απλώς να είναι βρεγμένο το εσωτερικό της. Αδειάζουμε στη φόρμα την κρέμα πορτοκάλι. Αφήνουμε 15-20 λεπτά να κρυώσει ελαφρά. Βάζουμε σε ένα σκεύος το γάλα και το λικέρ, βρέχουμε πολύ ελαφρά τα μπισκότα και τα αραδιάζουμε πάνω στην κρέμα πορτοκάλι. Τα αφήνουμε στην άκρη. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία που κάναμε και στην κρέμα πορτοκάλι. Αφήνουμε δηλαδή την κρέμα να δέσει, ενώ την ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν είναι έτοιμη την ρίχνουμε στη φόρμα, πάνω από τα μπισκότα. Ισιώνουμε την επιφάνεια, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη για τουλάχιστον 8 ώρες. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε το γλυκό προσεκτικά σε μια πιατέλα ή δίσκο, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο http://www.foodurismo.com/

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top