Υπέροχες συνταγές με κοτόπουλο

Είναι light αλλά ιδιαίτερα νόστιμες

Αν θέλεις να γευτείς κάτι λαχταριστό που όμως δε θα σε επιβαρύνει με περιττές θερμίδες δοκίμασε τις παρακάτω συνταγές που έχουν ως βάση το κοτόπουλο.

Mεξικάνικο Enchiladas με κοτόπουλο

Υλικά της Συνταγής

2 λευκά κρεμμύδια, 2 ντομάτες, 2 πιπεριές Φλωρίνης , 3-4 σκελίδες σκόρδο, 1 καυτερή πιπεριά,  700 γρ στήθος κοτόπουλο,  2 κγ ρίγανη,  αλάτι πιπέρι, κύμινο, 400γρ τυρί τριμμένο (μίγμα με τσάντας και Ένταμ), ένα πακέτο τορτίγια σίτου.

Εκτέλεση της Συνταγής 

  • Κόβουμε όλα τα λαχανικά χοντροκομμένα και σε ένα βαθύ τηγάνι χωρίς λάδι βάζουμε πρώτα τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, τα αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι να καούν εξωτερικά, δεν θέλουμε να μαράνουν απλά θέλουμε να τα καραμελώσουνε εξωτερικά.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, το πιπέρι, αλάτι, κύμινο και αφήνουμε άλλα 1-2 λεπτά. Βάζουμε νερό μέχρι να καλύψει τα λαχανικά, ξύνουμε τον πάτο να ελευθερώσουμε κομματάκια που μπορεί να έχουν κολλήσει και το αφήνουμε μέχρι να κοχλάζει. Όταν βράσει το νερό μας σβήνουμε την φωτιά, βάζουμε το κοτόπουλο μας το οποίο έχουμε ανοίξει πεταλούδα, καλύπτουμε το τηγάνι με καπάκι και το αφήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να μπορείτε να το ξεψαχνίσετε με το πιρούνι.
  • Στραγγίζουμε τα λαχανικά με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε λίγο από το νερό και μπλενταρουμε μέχρι να έχουμε μια που τη σάλτσα. Προσθέτουμε λίγη από την σάλτσα στο ξεψαχνισμένο κοτόπουλο για να φτιάξουμε την γέμιση μας.
  • Βάζουμε λίγη από την σάλτσα σε ένα πυρέξ και τυλίγουμε τις τορτίγιας με μπόλικη γέμιση και λίγο από το τυρί μας σαν ντολμαδάκια και τις βάζουμε στο πυρέξ. Όταν γεμίσει το πυρέξ περιχύνουνε την υπόλοιπη σάλτσα μας από πάνω και τέλος το τυρί. Ψήνουμε στον φούρνο για 45-50 λεπτά στους 180 βαθμούς αέρα.

Παπαρδέλες με κοτόπουλο, μανιτάρια και κρόκο Κοζάνης

Υλικά της Συνταγής 

•    250 γρ. ζυμαρικά παπαρδέλες
•    300 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
•    50 γρ. ελαιόλαδο
•    8 λευκά μανιτάρια
•    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•    1 σκελίδα σκόρδο
•    60 γρ. κρασί λευκό
•    150 γρ. ζωμό λαχανικών
•    200 γρ. κρέμα γάλακτος, 35%
•    1 κ.γ. κρόκος Κοζάνης
•    2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
•    Αλάτι
•    ·Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Δείτε εδώ κι άλλες συνταγές με κοτόπουλο

Εκτέλεση της Συνταγής

•    Αρχικά, ζεσταίνουμε νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίζει να κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά για 2’ λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία για αλ τέντε βράσιμο.
•    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
•    Καθαρίζουμε, κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε για 2’.
•    Φοράμε γάντια, κόβουμε στο ξύλο κοπής το κοτόπουλο σε μικρές μπουκίες και το σοτάρουμε στο τηγάνι για 2’.
•    Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2’.
•    Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο σοτάρουμε για 1’, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Εύκολη συνταγή για λαχταριστή τυρόπιτα με μέλι
•    Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα μας, για περίπου 5’.
•    Βάζουμε 2 κ.σ. από το νερό που βράζουμε τα μακαρόνια σε ένα μπολ, ρίχνουμε το κρόκο Κοζάνης, τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
•    Το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι μας μαζί με τη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
•    Αφαιρούμε τη κατσαρόλα με τα μακαρόνια από τη φωτιά και με μια τσιμπίδα τα μεταφέρουμε στο τηγάνι χωρίς περιττό νερό.
•    Ανακατεύουμε προσεκτικά και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα μας , για 1’.
•    Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και απολαμβάνουμε.