Μεγάλο σοκολατένιο cookie

Μια συνταγή που θα λατρέψεις από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μπήκε στην κουζίνα του breakfast@star και μας έφτιαξε την πιο γλυκιά συνταγή της εβδομάδας.

Λαχταριστή αλμυρή μπουγάτσα με τυρί

Μεγάλο σοκολατένιο cookie

Υλικά

· 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
· 1¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
· 1½ κ.γ. αλάτι
· 180γρ. βούτυρο, λιωμένο
· 250γρ. καστανή ζάχαρη
· 200γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 3 μεγάλα αυγά
· 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
· 400γρ. σταγόνες σοκολάτας
· 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο για το ταψί
· 1 κ.σ. αλεύρι γ. ο. χ. για το ταψί

Eύκολη συνταγή για προφιτερόλ με καραμελωμένα φουντούκια

Εκτέλεση

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 170 βαθμούς.
· Αλείφουμε με ένα πινέλο το λιωμένο βούτυρο στα τοιχώματα και τη βάση του στρογγυλού ταψιού(25 εκατοστά), το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το τινάζουμε για να φύγει το περιττό.
· Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι.
· Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και την λευκή ζάχαρη (η ζάχαρη πρέπει να φαίνεται ελαφρώς διαλυμένη).
· Προσθέτουμε τα αυγά, ένα, ένα κάθε φορά, ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και τέλος προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας.
· Στο μείγμα με το βούτυρο προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας καλά.
· Στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
· Βάζουμε τη ζύμη στο στρογγυλό ταψάκι και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
· Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 30’ με 40’.
· Σερβίρουμε με δύο μπάλες παγωτό βανίλια από πάνω!

Δείτε το breakfast@star