Αν σας έχει λείψει μία λαχταριστή μακαρονάδα με σάλτσα ωμής ντομάτας, δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή που προτείνει το foodurismo.
Xταπόδι κοκκινιστό με μακαρόνια
Υλικά για δύο άτομα
300 γρ. σπαγγέτι (ή ο,τι μακαρόνι προτιμάτε)
2 μικρές (ή 1 μεγάλη) ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες
2 baby γλυκιές πιπεριές φύλλα φρέσκου βασιλικού
ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση της Συνταγής
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια. Στα λίγα λεπτά που διαρκεί αυτή η διαδικασία φτιάχνουμε την ωμή σάλτσα ντομάτας. Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις ντομάτες και τις πιπεριές, τα βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε λίγα φύλλα βασιλικού, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε. Σουρώνουμε τα μακαρόνια. Σερβίρουμε με τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας, λίγες σταγόνες ελαιόλαδου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μπορείτε αν θέλετε τρίψετε και λίγη παρμεζάνα ή πεκορίνο.
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο https://www.foodurismo.com