Νηστίσιμο Tsunami cake με φιστικοβούτυρο!

Ο Λάμπρος Βακιάρος μας δείχνει βήμα-βήμα τη διαδικασία

Mία γλυκιά ιδέα σε όσους νηστεύουν έδωσε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τετάρτης στους τηλεθεατές του Star.

Κέικ σοκολάτας με γέμιση φιστικοβούτυρο

O κορυφαίος σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και έφτιαξε νηστίσιμο tsunami κέικ με φιστικοβούτυρο. 

Tρεις υπέροχες συνταγές για cake που θα λατρέψετε!

Ο Λάμπρος έδειξε βήμα- βήμα πώς μπορούμε να το φτιάξουμε.

Για τη βάση του κέικ

440 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
440 γρ. καστανή ζάχαρη
70 γρ.κακάο 
1 κ.γ. baking powder
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/3 κ.γ. αλάτι
2 βανιλίνες
3 κ.σ. μηλόξιδο
240 γρ. ηλιέλαιο
530 γρ. χλιαρό νερό

Για τη γέμιση και τη σύνθεση

350 γρ. φiστικοβούτυρο
180 γρ. μέλι ή σιρόπι καραμέλας
120 γρ. μαργαρίνη ή vegan βούτυρο
80 γρ. καυτό νερό
100 γρ. κουβερτούρα κλασσική 

Για την κρέμα tsunami

350 γρ. κουβερτούρα κλασσική 
240 γρ. γάλα σόγιας με γεύση βανίλια
100 γρ. φιστίκι τριμμένο


Εκτέλεση

Για τη βάση του κέικ

Βήμα 1

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Σεμιζάρουμε 2 αποσπώμενες φόρμες ή 2 ταψάκια 24 εκ.

Βήμα 2

 Σε ένα μπoλ προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατέυουμε καλά.

Βήμα 3

 Συνεχίζουμε προσθέτοντας το μηλόξιδο, το ηλιέλαιο, το ξίδι και το χλιαρό νερό και ομογενοποιούμε πάρα πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα ισόποσα στις δύο φόρμες. Περισσότερη ευκολία και ακριβές μοίρασμα ζυγίζουμε 850 γραμ. στην κάθε φόρμα.

Βήμα 4

 Ψήνουμε για 35’-40’ ή μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο του κέικ. Το αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 1 h.

Βήμα 5

Κόβουμε το κάθε κέικ με ένα μαχαίρι του ψωμιού ή με μια χοντρή κλωστή ή πετονιά, χωρίζουμε το κάθε κέικ σε 2 μέρη. Στο σύνολο θα έχουμε 4 κομματια.

Για τη γέμιση

Βήμα 1

 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το φιστικοβούτυρο και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 2’-3.

Βήμα 2

 Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μέλι μαζί με το καυτό νερό και ανακατεύουμε. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το μέλι με σταθερή ροή μέχρι να έχουμε μία αφράτη και κρεμώδες υφή.

Για τη σύνθεση
Βήμα 1

 Τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι κέικ σε μία πιατέλα η οποία να είναι τουλάχιστον δύο με τρία δάχτυλα μεγαλύτερη από την διάμετρο του κέικ. Προσθέτουμε το 1/3 της γέμισης και με ένα κουτάλι απλώνουμε ομοιόμορφα. Πάλι ζούμε με το ένα τρίτο από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα υπόλοιπα 2 κομμάτια κέικ, βάζοντας το τελευταίο κομμάτι κέικ σαν καπάκι.

Βήμα 2

Τυλίγουμε το κέικ με την πλαστικό φιλμ φροντίζοντας να το έχει αγκαλιάσει σφιχτά.

Για τη κρέμα tsunami και την ολοκλήρωση

Βήμα 1

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα λίγο πριν το σημείο βρασμού. Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.

Βήμα 2

Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 3

Λίγο πριν σερβίρουμε, την αδειάζουμε πάνω από το κέικ πασπαλίζουμε με το τριμμένο φιστίκι. Σε αυτό το σημείο το tsunami κέικ έτοιμο εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας τραβώντας το φιλμ.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top