To 7ο Masterclass είναι αφιερωμένο στην ασιατική κουζίνα, η οποία χαρακτήρισε την εβδομάδα που πέρασε στο MasterChef 5. O Σωτήρης Κοντιζάς ετοιμάζει για τους παίκτες ένα παραδοσιακό ιαπωνικό πιάτο, με την βοήθεια του Παναγιώτη Τζαμαλή.
MasterChef 5: Η σπόντα του Σωτήρη Κοντιζά για τον Στέφανο
Το οκονομιγιάκι είναι μια ομελέτα με βάση το λάχανο, στην οποία μπορούν να προστεθούν πάρα πολλά υλικά. Ο σεφ το παρομοίασε με «αλμυρό γιαπωνέζικο pancake» και έδειξε στους διαγωνιζόμενους όλη τη διαδικασία παρασκευής του.
Σωτήρης Κοντιζάς: Υπήρξε Εύζωνας - Το αστείο σκηνικό με Ασιάτες τουρίστες
Αν είστε από τους τολμηρούς και θέλετε να δοκιμάσετε το οκονομιγιάκι, αυτή είναι η συνταγή του Σωτήρη Κοντιζά:
Υλικά
Για τον χυλό
150 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 γραμμάρια baking powder
3 γραμμάρια αλάτι
4 ολόκληρα αυγά
120 ml ντάσι
Μισό λάχανο
Αλάτι
Πίκλα τζίντζερ
Φρέσκο κρεμμύδι
Γαρίδες κοιλάδας
Σωτήρης Κοντιζάς: 11 πράγματα που δεν ξέρετε για τον κριτή του MasterChef
Για τη σάλτσα
55 γραμμάρια κέτσαπ
30 γραμμάρια Whocreistda sauce
15 γραμμάρια σάλτσα σόγιας
15 γραμμάρια μέλι
8 γραμμάρια πετιμέζι
5 φέτες μπέικον
Φύλλα νόρι
Spring onions
Για τη μαγιονέζα
Αυγό
Ηλιέλαιο
Μουστάρδα
Λεμόνι
H συνταγή του Σωτήρη Κοντιζά για οκονομιγιάκι θα σας θυμήσει αλμυρό pancake
Εκτέλεση
Δείτε ολόκληρη τη MasterClass συνταγή για ομελέτα οκονομιγιάκι στο παρακάτω βίντεο:
Διαβάστε όλα τα νέα για το MasterChef 5
Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 5 εδώ
Δείτε κι άλλες συνταγές από τα Masterclass του MasterChef 5