MasterClass: Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος φτιάχνει κουλούρι Θεσσαλονίκης

Συντονιστείτε κάθε Κυριακή στις 17:45

Oι 12 παίκτες του MasterChef5 είχαν σήμερα, Κυριακή, την ευκαιρία να δουν συνταγές του κριτή, Λεωνίδα Κουτσόπουλου.

MasterChef 5: Αποχώρησε η Μαρίνα!

Οι υποψήφιοι του διαγωνισμού μαγειρικής παρακολουθούν το μάθημα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου

Ο κορυφαίος σεφ κατά τη διάρκεια του MasterClass έφτιαξε κουλούρι Θεσσαλονίκης δείχνοντας βήμα- βήμα όλη τη διαδικασία.

Μαρίνα MasterChef: Πώς αντέδρασε που ο Αντώνης δεν την ανέφερε στο γράμμα

Κουλούρι Θεσσαλονίκης για συνοδευτικό

500 γραμμάρια αλεύρι
8 γραμμάρια αλάτι
20 γραμμάρια ζάχαρη
280 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
10 γραμμάρια μαγιά
500 ml νερό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Σουσάμι

MasterChef 5: Ο Γιάννης Αποστολάκης βγήκε με τη νικήτρια ομάδα

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε 5-6 λεπτά να φουσκώσει η μαγιά. Έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη) και τα χτυπάμε με μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με τον γάντζο μέχρι να γίνει μια μαλακή - ελαστική ζύμη. Λαδώνουμε ένα μπολ και μεταφέρουμε μέσα το ζυμάρι. Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζουμε τα 500 ml νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί - και ένα άλλο μπολ βάζουμε το σουσάμι. Ρίχνουμε λίγο λάδι στον πάγκο μας, κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια και αρχίζουμε να σχηματίζουμε κουλούρια.Βουτάμε πρώτα το κάθε κουλούρι στο νερό με τη ζάχαρη και μετά στο μπολ με το σουσάμι.
Ψήνουμε σε λαδόκολλα για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραία χρώμα.

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterClass εδώ 

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 5 εδώ