Τηγανητά μήλα με κουλουράκια κανέλας

Ένα νόστιμο και όχι τόσο παχυντικό γλυκό

Ένα ιδιαίτερο γλυκό έφτιαξε η Εύα Παρακεντάκη και έδειξε στις τηλεθεάτριες της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» ολόκληρη τη διαδικασία.

Το γλυκό που ετοίμασε η σεφ ήταν τηγανητά  μήλα με κουλουράκια κανέλας. 

Τρία σοκολατένια γλυκά που θα σε ενθουσιάσουν

Υλικά

 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική, 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ, 2κ.σ. κανέλα, 3/4 κούπας ζάχαρη, 1 κούπα λάδι ελαφρύ, 1/4 σόδα αναψυκτικό, 1 σφηνάκι κονιάκ, 1/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού, λίγο ξύσμα πορτοκαλιού, λίγο κανελο-ζάχαρη για ρολάρισμα. Για τα τηγανιτά μήλα: 2 μήλα (1 κόκκινο και 1 πράσινο), 1κ.σ. χυμό λεμόνι, 1κ.σ. καστανή ζάχαρη, 1κ.γ. κανέλα, 2κ.σ. βούτυρο, 3κ.σ. θυμαρίσιο μέλι, 2κ.σ. σταφίδες ξανθές.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» εδώ