Φτιάξτε κοτόπουλο Στρογκανόφ με ζωμό κοτόπουλου σε υγρή μορφή

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης δείχνει βήμα-βήμα πώς να το ετοιμάσουμε

Ένα πιάτο εμπνευσμένο από τη ρωσική κουζίνα ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα σπιτικά σουβλάκια από κοτόπουλο

Ο σεφ ετοίμασε κοτόπουλο Στρογκανόφ με ζωμό κοτόπουλου σε υγρή μορφή και έδειξε αναλυτικά τη διαδικασία.

Τι θα χρειαστούμε

Για το κοτόπουλο

•    600 γρ. μπούτι κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο, με το δέρμα
•    1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
αλάτι και πιπέρι
•    20 γρ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα•    1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•    300 γρ. λευκά μανιτάρια 
•    60 γρ. ελαιόλαδο
•    50 γρ. βούτυρο
•    2 κ.σ. αλέυρι
•    2 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε υγρή μορφή
•    500 γρ. νερό ζεστό
•    1 κ.σ. μουστάρδα
•    120 γρ. γιαούρτι πλήρες
Για το σερβίρισμα
•    300 γρ. ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
•    Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

•    Αρχικά μαρινάρουμε το κοτόπουλο με το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και το αφήνουμε 5 λεπτά να τραβήξει τη γέυση.
•    Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα με πλατύ πάτο με το ελαιόλαδο και τοποθετούμε το κοτόπουλο με τη πέτσα από κάτω και πιέζουμε ελαφρά με μία σπάτουλα για να πάρει ομοιόμορφα χρώμα.

•    Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά από τη μεριά της πέτσας και γυρνάμε και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά και αποσύρουμε σε ένα πιάτο μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα μας.

•    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και αφού λιώσει , προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μετά από 1 λεπτό και τα μανιτάρια κομμένα.

•    Περιμένουμε ώσπου να πάρουν ωραίο χρώμα τα λαχανικά μας και ξύνουμε ελαφρώς το πάτο της κατσαρόλας μας για να πάρουμε όλη τη γεύση.

•    Προσθέτουμε το αλεύρι στη κατσαρόλα και το μαγειρεύουμε για 1 λεπτο και προσθέτουμε τις 2 κουτ.σούπας ζωμό  και το μισό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά και προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό.

•    Αφού περάσουν 5 λεπτά προσθέτουμε το γιαούρτι και τη μουστάρδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό μέχρι να δέσει η σάλτσα μας περίπου 3-4 λεπτά θα χρειαστεί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

•    Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα ζουμιά που έχει βγάλει μέσα στη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για ακόμη 1 λεπτό. Αφαιρούμε από τη φωτιά.

•    Σερβίρουμε με ταλιατέλες ή όποιο άλλο ζυμαρικό θέλετε και μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω!

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή  «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ