Αν είστε λάτρης της σοκολάτας, ο σεφ Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από τη στήλη του στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» προτείνει 3 σοκολατένια γλυκά.
Σοκολατένιο cake με κρέμα καραμελέ
Γλυκό ψυγείου με πραλίνα φουντουκιού
Υλικά
• 1 κουτί μπισκότα σαβαγιάρ
• Για το σιρόπι
• 200 ml νερό
• 200 γρ. ζάχαρη
• Για την κρέμα
• 1 λίτρο γάλα
• 80 γρ. ζάχαρη
• 100 γρ. κορν φλάουρ
• 2 κρόκοι αυγών
• 2 βανίλιες
• 50 γρ. βούτυρο
• 150 γρ. πραλίνα φουντουκιού
• Για τη σαντιγί
• 330 ml κρέμα γάλακτος 35%
• Κακάο
Μπράουνις με γκανάζ λευκής σοκολάτας
Υλικά
200 γρ. βούτυρο
450 γρ. κουβερτούρα
220 γρ. αλευρι γ.ο.χ
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά
60 γρ. κακάο
1 πρεζα αλάτι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για τη γκανάζ λευκής σοκολάτας
300 γρ. λευκή σοκολάτα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
Ξύσμα από πορτοκάλι
Εκτέλεση
-Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180βαθμους στον αέρα.
-Βάζουμε το βούτυρο και τη κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ βάζουμε μεμβράνη και βάζουμε στα μικροκύματα στα 800watt για 90 δευτερόλεπτα . Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων κάνετε ένα μπαν-μαρι δηλαδή σε μια κατσαρόλα που βράζει βάζουμε από πάνω το μπολ μας με το βούτυρο και τη κουβερτούρα χωρίς να ακουμπάει στο νερό μέχρι να λιώσει.
- Σε ένα μπεν-μάρι βάζουμε τα αυγά μας με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη μας.
-Προσθέτουμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέσα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά .
-Προσθέτουμε το ξύσμα και το αλάτι μας και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι και κακάο και ενσωματωνουμε με μια σπάτουλα ή μαρίζ.
-Παίρνουμε ένα ταψί 25*35 του βάζουμε λαδόκολλα αφού την έχουμε περάσει με βούτυρο και κακάο για να ξεφορμαριστεί εύκολα το μπραουνις μας.
-Ψήνουμε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο και το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά!
Για την γκανάζ λευκής σοκολάτας
-Βάζουμε σε ένα μπολ ψιλοκομμένη τη σοκολάτα μας και σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά .
-Ρίχνουμε τη ζέστη κρέμα γάλακτος στη σοκολάτα και αφήνουμε 1-2 λεπτά να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και τέλος βάζουμε και το ξύσμα πορτοκάλι.
-Αφήνουμε να κρυώσει η γκαναζ πριν τη ρίξουμε πάνω από το κρύο μπράουνις.
Πεντανόστιμη τάρτα τριπλής σοκολάτας
Υλικά
Για τη βάση της τάρτας
• 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 100 γρ. ζάχαρη άχνη
• 50 γρ. κακάο σε σκόνη
• 1 πρέζα αλάτι
• 200 γρ. βούτυρο, παγωμένο
• 1 κρόκο
• 1 κ.ς. νερό, παγωμένο
Για την κρέμα λευκής σοκολάτας
• 400 γρ. κουβερτούρα λευκή
• 180 γρ. βούτυρο, παγωμένο
• 120 γρ. ζάχαρη άχνη
Για τη γκανάζ σοκολάτας
• 400 γρ. κουβερτούρα 65%
• 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
• 15γρ. κόκκους καφέ