Σούπα αποτοξίνωσης με μανιτάρια τζίντζερ και φρέσκα μυρωδικά

Έτσι αντιμετωπίζει ο Λάμπρος Βακιάρος την υπερφαγία της Τσικνοπέμπτης

Την τέλεια συνταγή για να αντιμετωπιστεί η... υπερφαγία της Τσικνοπέμπτης πρότεινε στους «Κου Κου» ο Λάμπρος Βακιάρος.

Σούπα αποτοξίνωσης με μανιτάρια τζίντζερ και φρέσκα μυρωδικά κατάλληλη για να... ξεφουσκώσουμε!

Υλικά

15 γρ. ελαιόλαδο
80 – 90 γρ. πράσο (ψιλοκομμένο)
250 γρ. σελινόριζα (κομμένη σε μικρούς κύβους)
500 γρ. μανιτάρια λευκά (κομμένα σε φέτες)
1.5 λτ νερό ή ζωμό λαχανικών
70 γρ. πεπονάκι
Ξύσμα από 1 λάιμ ή λεμόνι
20 – 25 γρ. τζίιντζερ (τριμμένο)
60 – 70 γρ. φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
40 γρ. φρέσκο βασιλικό (ψιλοκομμένο)
40 γρ. φρέσκο μαϊντανό (χοντροκομμένο)
40 γρ. φρέσκο δυόσμο (χοντροκομμένο)

Για τα κρουτόν παρμεζάνας

250 – 300 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
25 – 30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (6-8). Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πράσο και τη σελινόρίζα και τσιγαρίζουμε για 4 – 5 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σταδιακά για άλλα 5 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να μειωθούν σε όγκο.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια κι μαγειρεύουμε με μισόκλειστο καπάκι για 30 – 35 λεπτά.
Μόλις η σελινόριζα έχει μαλακώσει, προσθέτουμε το πεπονάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 10 – 12 λεπτά.

Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ, το τζίντζερ, τα φρέσκα κρεμμύδια και όλα τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.

Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε με κρουτόν παρμεζάνας.

Για τα κρουτόν παρμεζάνας

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Παράλληλα, κόβουμε το ψωμί σε μικρός κύβους και μαρινάρουμε με λάδι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε τους κύβους σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε βάλει μία λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 – 15 λεπτά.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»