Λαχταριστό κοτόπουλο με κρούστα και τηγανητό ρύζι λαχανικών έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τετάρτης.
Ο σεφ έδειξε στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» τη διαδικασία.
Υλικά
Για το κοτόπουλο
• 4 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου
• Ξύσμα από 1 λεμόνι
• 12 γρ. φρέσκο ginger
• 14 γρ. πάπρικα γλυκιά
• 2 γρ. τσίλι
• 3 γρ. κουρκουμά
• 1,5 γρ. κύμινο
• 250 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
Για το ρύζι με λαχανικά
• 45 γρ. ελαιόλαδο
• 180 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
• 100 γρ. καρότα (κομμένα σε κύβους)
• 2 γρ. κάρυ σε σκόνη
• 200 γρ. καλαμπόκι (σπόρους)
• 300 γρ. μπρόκολο (σε μικρές τουφες)
• 300 γρ. βρασμένο ρύζι jasmine ή basmati
Για τη δροσερή σάλτσα γιουρτιού
• 250 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
• 25 φύλλα δυόσμου
• 45 γρ. ελαιόλαδο
• Αλάτι – πιπέρι