Γλυκόξινες γαρίδες με ρύζι και λαχανικά

Ολόκληρη η συνταγή από τον Λάμπρο Βακιάρο

Ένα πεντανόστιμο και συνάμα νηστίσιμο φαγητό έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Πέμπτης. Ο σεφ ετοίμασε γλυκόξινες γαρίδες με ρύζι και λαχανικά κι έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Για τη γλυκόξινη σάλτσα

1/3 κούπας μηλόξυδο
4 κ.σ. μέλι
1 κούπα χυμό ανανά
2 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. σόγια 
1 κ.γ. μπούκοβο προαιρετικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο + 3 – 4 κ.σ.
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένη)
500 γρ. γαρίδες (καθαρισμένες)
1 κρεμμύδι (κομμένο σε μεγάλους κύβους)
1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε μεγάλους κύβους)
1 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε μεγάλους κύβους)
1 κίτρινη πιπεριά (κομμένη σε μεγάλους κύβους)
1 μικρό μπρόκολο (μόνο τις τούφες) 
Για το γαρνίρισμα και το σερβίρισμα
4 – 5 φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
2 κ.σ. λευκό σουσάμι ή  1/3 κούπας κάσιους

Βρασμένο ρύζι basmati

Για τη γλυκόξινη σάλτσα
1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και
ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία (5-6).
2. Μόλις πάρει μια βράση ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και στη
συνέχεια βράζουμε τη σάλτσα για  περίπου 6 – 7 λεπτά, εώς ότου αρχίζει να
πήζει.
3. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Στη Φωλιά Των Κου Κου