Λαχταριστή τάρτα με κρέμα αμυγδάλου και ροδάκινα κομπόστα έφτιαξε ο Γιώργος Πότσης.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη τάρτας:
60γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
40γρ άχνη ζάχαρη
1 αυγό
10γρ νερό
125γρ αλεύρι μαλακό
Αμυγδαλόκρεμα:
1 αυγό
50γρ άχνη
50γρ αμύγδαλο τριμμένο
50γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
30γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κομπόστα ροδάκινο σε φέτες
Εκτέλεση:
Για την τάρτα: Όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ με φτερό μέχρι να γίνουμε μία ζύμη.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί τυλιγμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά. Ανοίγουμε την ζύμη και την βάζουμε την ταρτιέρα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 12 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, γεμίζουμε με την αμυγδαλόκρεμα και τοποθετούμε τις φέτες ροδάκινου από πάνω. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.
Αμυγδαλόκρεμα: Ανακατέψτε το μίξερ με το φτερό όλα τα υλικά και κρατήστε το μίγμα στην άκρη.
Ο pasty chef, Γιώργος Πότσης