Γλυκό και νηστεία πάνε πολλές φορές μαζί γι’ αυτό και ο pastry chef, Γιώργος Πότσης μας δίνει μία ωραία συνταγή για νηστίσιμα τρουφάκια.
Υλικά
200γρ καρύδια χοντροσπασμένα
40γρ φρυγανιά
1 μανταρίνι ξύσμα
½ κ.γλ. κανέλα
¼ κ.γλ γαρύφαλλο τριμμένο
100γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100γρ νερό
100γρ σοκολάτα υγείας άχνη για απέξω
Εκτέλεση:
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και την σοκολάτα μέχρι να δέσουν. Σε ένα μπωλ ζυγίζουμε τα υπόλοιπα υλικά,τα ανακατεύουμαι και ρίχνουμε το μίγμα της σοκολάτας. Ανακατεύουμαι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για λίγο μέχρι να σφίξει. Πλάθουμε σε τρουφάκια στο μέγεθος της αρεσκείας μας και περνάμε το κάθε τρουφάκι στην άχνη.
Aπό τον pastry chef,Γιώργο Πότση