Άκης Πετρετζίκης: Αυθεντικά γαλλικά κρουασάν βουτύρου!

Ποιος μπορεί να αντισταθεί;

Ο καταξιωμένος σεφ Άκης Πετρετζίκης μπαίνει για μία ακόμη φορά στην κουζίνα και μας δείχνει μία μοναδική συνταγή για τα πιο λαχταριστά κρουασάν βουτύρου. Μιας και οι γιορτές πλησιάζουν η συνταγή αυτή θα σας "λύσει" τα χέρια και θα τους κάνει όλους λίγο πιο... χαρούμενους!

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε!

 

Συστατικά για τα κρουασάν

300 γρ. γάλα
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
7 γρ. μαγιά ξηρή
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι
30 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, Όλυμπος
250 γρ. βούτυρο παγωμένο, Όλυμπος

 

Για το σερβίρισμα

Ζάχαρη άχνη

 

Tip του σεφ: "Καλό θα ήταν να φοράμε γάντια για να μην περνάει η θερμοκρασία από τα χέρια μας στο βούτυρο και το λιώνει"